Explozie de cazuri de coronavirus la Spitalul Bârlad, cadrele medicale cedeazã fizic si psihic!

SEMNAL DE ALARMÃ… Devine tot mai gravã, de la o zi la alta, situatia infectãrilor cu SARS-CoV-2, la nivelul judetului Vaslui, iar spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad reprezintã frontul pe care se dã cea mai cruntã bãtãlie cu temutul virus! Numai în 12 de ore s-au internat 28 de pacienti confirmati cu Covid 19. Pacientii au fost fie adusi de ambulante, fie au venit cu masinile personale, fiind anuntati cã le-a iesit testul PCR pozitiv si s-au prezentat la spital pentru internare. Cadrele medicale sunt cele care duc tot greul acestei bãtãlii, ceea ce duce la o epuizare extremã.

În prezent, totalul pacientilor internati este de 175 de persoane, confirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2. Cadrele medicale sunt cele care duc tot greul acestei bãtãlii, ceea ce duce la o epuizare extremã. O asistentã de la Compartimentul de Primiri Urgente a lesinat dupã ce, ore în sir, alãturi de ceilalti colegi, au preluat pacienti care au fost depistati pozitiv.

„Poate pentru cei care nu au îmbrãcat niciodatã combinezonul impermeabil, precum si întreg echipamentul de protectie, e usor de considerat cã medicii si asistentele ar avea o misiune usoarã sau simplã. Însã pentru cei care stiu ce înseamnã toate acestea, efortul si riscurile la care se supun acesti oameni, nu poate fi decât unul demn de respect.”, a precizat Daniela Bors, managerul spitalului din Bârlad.

Asistenta care a cãzut efectiv din picioare din cauza epuizãrii fizice a fost ajutatã de colegii sãi sã îsi revinã. Nu este primul caz de cadru medical care ajunge la limita surmenajului, dupã ore de muncã în conditii greu de închipuit de cei care nu cunosc realitatea dintr-un spital suport Covid. Au fost si alti medici si asistente în aceeasi situatie, întrucât costumul de protectie este unul care sufocã dupã ore în sir de utilizare, mai ales cã, fiind varã si o cãldurã excesivã, iar în spital aerul conditionat este interzis pentru cã împrãstie virusul.

La nivelul judetului Vaslui, Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad este singura unitate suport Covid si trateazã pacienti depistati pozitiv la testul PCR, iar ceea ce este acum de necrezut, vizeazã faptul cã nici în perioada stãrii de urgentã nu a fost acest ritm al îmbolnãvirilor cu noul coronavirus. Nu trebuie neglijat cã pânã acum s-au înregistrat 26 de decese, printre care oameni tineri cu vârste între 20 si 46 de ani. În continuare, autoritãtile sanitare fac apeluri insistente ca populatia sã respecte mãsurile impuse: distantare fizicã, purtatea corespunzãtoare a mãstilor de protectie, spãlarea temeinicã a mâinilor si dezinfectarea lor.
NICIUN COMENTARIU