8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Expoziție-concurs de fotografie, pe esplanada Teatrului de Vară. Vasluienii sunt invitați să voteze cele mai frumoase imagini

- Advertisement -

Eveniment inedit în cadrul Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui. Esplanada Teatrului de Vară găzduiește zilele acestea Expoziția-concurs de fotografie „Vasluiul, la pas”. Așa cum îi spune și numele, cuprinde imagini realizate în cele mai reprezentative locuri din oraș, în diferite anotimpuri sau evenimente. Spre exemplu, unele imagini surprind Parcul Copou vara, toamna sau iarna, Piața Civică, Teatrul de Vară, Situl Arheologic Curtea Domneasca, dar și câteva momente din cadrul Festivalului „Hora din străbuni”. Fotografiile vor fi analizate de un juriu format din reprezentanți ai Primăriei Vaslui și artiști/fotografi cu experiență, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate mâine, 15 august. Cetățenii vor avea avea și ei un cuvânt de spus în alegerea câștigătorilor, aceștia putând să-și exprime opinia în legătură cu cele mai reușite imagini pe pagina de Facebook a primăriei.

Potrivit organizatorilor, Expoziția-concurs „Vasluiul, la pas” este concepută ca o manifestare cultural-artistică adresată atât fotografilor profesioniști, cât și amatorilor. Aceasta își propune selectarea imaginilor reprezentative surprinse pe raza municipiului Vaslui, care valorifică estetic elemente ale peisajului urban și dau identitate municipiului. Tematica expoziției curprinde elemente ale peisajului urban din municipiul Vaslui (clădiri, elemente arhitecturale, spații verzi, evenimente, oameni), indiferent de anotimp sau de momentul surprinderii (zi/noapte), preluate în perioada cuprinsă între luna august a anului trecut și luna iulie a anului curent.

Vasluienii, îndemnați să aleagă top 3 fotografii

Evaluarea fotografiilor se va face de către fiecare membru al juriului prin acordarea
de punctaje de la 5 la 1 pentru fiecare dintre următoarele criterii: imaginație și
originalitate, creativitate, calitatea tehnică a imaginii și surprinderea aspectelor
esențiale din tema propusă. Jurizarea va ține cont, însă, și de părerile cetățenilor de la fața locului sau care vizionează expoziția în mediul online. Aceștia trebuie să acceseze pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Vaslui, acolo unde pot își pot preciza preferințele prin like-uri sau comentarii. „Vă rugăm să vă exprimați trei opțiuni, la comentarii, prin indicarea numărului fotografiei, care este vizibil în colțul din dreapta sus! În desemnarea celor mai reușite trei fotografii, juriul va ține cont și de părerile dumneavoastră”, au transmis reprezentanții primăriei.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.