Facebook a desfiinţat şapte reţele separate de conturi şi pagini false, active în opt ţări

Facebook a desfiinţat şapte reţele separate de conturi şi pagini false de pe platforma sa, active în Iran, Afganistan, Egipt, Turcia, Maroc, Myanmar, Georgia şi Ucraina, din cauza unui ”comportament neautentic coordonat”, transmite Reuters.

Platforma de socializare a anunţat că a eliminat reţelele ca parte a raportului său lunar referitor la ”comportamentul neautentic coordonat”, care menţionează, de asemenea, că Facebook a eliminat în octombrie aproape 8.000 de pagini implicate în campanii înşelătoare din întreaga lume.

Multe dintre reţelele eliminate de Facebook au fost implicate în campanii înşelătoare de influenţă politică, folosind conturi false, vizând publicul atât pe plan intern, cât şi în străinătate. O reţea de conturi şi pagini Facebook a fost operată din Egipt, Turcia şi Maroc, de către persoane conectate la Frăţia Musulmană, o mişcare islamistă egipteană care operează reţele de grupuri din Orientul Mijlociu. Paginile au vizat ţări din regiune şi au inclus un conţinut legat de terorism, a arătat Facebook.

Facebook a descoperit două reţele ”neautentice” în Georgia, care răspândeau conţinut politic, dintre care una se referea la persoane asociate unor două partide politice.

În Ucraina şi Myanmar, Facebook a constatat că firme de relaţii publice desfăşurau campanii înşelătoare similare în numele partidelor politice. Compania a desfiinţat astfel de conturi la nivel global după ce a fost criticată pentru că nu a dezvoltat suficient de rapid instrumente pentru a combate conţinutul extremist şi operaţiunile de propagandă. … https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/facebook-a-desfiintat-sapte-retele-separate-de-conturi-si-pagini-false-active-in-opt-tari–269796.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ