Familia Buzatu nu a înteles nimic la alegerile locale si cere acum votul pentru baroneasa Cretu

O familie privilegiatã

ANALIZÃ… Pe 6 decembrie se va vedea pentru cine a pregãtit Mos Neculae daruri si pentru cine nuielusa, dupã o campanie electoralã, în care, din pãcate s-au dat în stambã proxeneti si primari suspendati de ANI. Tunurile acestor politicieni frustrati au fost puse pe ministrul Tãtaru care nu le-a rãspuns. A preferat sã gestioneze pandemia, decât sã le dea replica unor indivizi care cãutau doar show mediatic. E de notorietate pliantul lui Dan Marian si Turcu de la Pro România pe care Biroul Electoral Judetean l-a interzis, fiindcã era plin cu invective si minciuni la adresa ministrului Sãnãtãtii. Au cheltuit un miliard de lei vechi doar sã înjure, pe care acum vor sã-l deconteze la AEP din bani publici. La polul opus, sub umbrela protectoare a lui Buzatu, sotia acestuia si-a fãcut o campanie care i-a enervat rãu de tot pe o parte din primarii PSD. Gabriela Cretu le vorbea primarilor de cãrti de management politic si-si prezenta platforma pe pasi de dans, precum a fãcut-o Titi Constantinescu la Bârlad. Multi dintre primari nu se asteptau ca familia Buzatu sã îsi continue marsul triumfal spre o nouã sinecurã, de data aceastã a sotiei. În tot acest rãstimp, juniorul Tudorel umblã prin judet sã semneze contracte cu bãtrânii care vor primi o masã caldã. A inventat si o suveicã interesantã. Pune oamenii sã semneze contracte, desi acest lucru este contrar programului initiat de Guvern. De exemplu, primarii din judet ai PSD umblã sã strângã de la bãtrâni meniul zilei, decât sã lucreze la proiectele comunitãtii. Asadar, pe 6 decembrie se va vedea diferenta, între genul de politicã a bunului simt pe care a promovat-o la Vaslui ministrul Tãtaru si echipa sa, versus grobianismul familiei Buzatu, abonatã la bani publici cu toatã familia ancoratã la functiile cheie din stat. E frumos când sotul este presedintele CJ Vaslui, sotia senator, beizadeaua secretar de stat, iar toate rudele puse în tot felul de functii, de la judecãtori, sefi de deconcentrate sau directori ai unor companii de stat. Si partidele mici au dus o bãtãlie durã în subsolul scenei politice. Din pleava adunatã acolo s-a ridicat un politician, Oleg Bodrug de la PMP, care în R. Moldova a performat si acum vine în Vaslui cu gândul sã devinã parlamentar al judetului. Îsi doreste ca în judetul unde teoretic locuiesc 150.000 de moldoveni sã devinã un consul al acestora, dar si o punte între judet si tara de dincolo de Prut. Olteanu a rãmas acelasi ca în campania de la locale, prins într-un lant al frustrãrilor.

Este final de campanie electoralã la Vaslui. Candidatii au dat tot ce au putut mai bun din ei, unii nu prea au avut ce, altii sprijiniti de primarii din partid au arãtat opulentã. Teoretic, dacã privim datele statistice ale alegerilor primarilor de acum douã luni, PSD ar trebui sã defileze în aceste alegeri. Au 59 de primari, din 86, si detin frâiele multor institutii publice din judet. Dar nu o vor face! Electoratul îi va sanctiona fiindcã nu au înteles semnalele pe care ei tot le dau de-a lungul timpului. Faptul cã familia Buzatu încã conduce judetul si controleazã cam tot ce se poate va fi factorul care va declansa nemultumirea maselor. Cu Gabriela Cretu, sotia lui Buzatu, pe locul I la Senat, practic partidul si-a legat o piatrã de moarã de gât. Chiar si o parte din primarii PSD au spus-o deschis cã vor boicota alegerile parlamentare, numultumiti cã Buzatu a insistat, trecând peste vointa lor, anulând alegerile interne, sã-l punã cap de listã pe omul care nu a contribuit cu nimic la bunãstarea judetului. În toti anii cât Gabriela Cretu a fost parlamnentar s-a închis într-un balon de sticlã si a fost mai mult preocupatã de vizitele prin alte tãri decât de treburile judetului. Ba mai mult, prin arogantã si infatuare, a reusit performanta sã-i enerveze pe simpatizantii traditionali ai PSD, prin iesirile sale nervoase la adresa jurnalistilor. La o simplã inspectare a paginii ei de Facebook , putem mãsura activitatea ei parlamentarã. Vedem doar deplasãri în strãinãtate. La Deputati, duetul Solomon-Stativã nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mâncãciosi, nervosi si obraznici , au fãcut deliciul unei tãri întregi dupã escapada din shaormeria din Centrul Vechi. Dacã Solomon ca parlamentar se poate lãuda cu o activitate parlamentarã normalã, Strativã este deputatul mut si neauzit din Parlament. Toate televiziunile l-au luat în colimator. Acesta nu ar fi ajuns niciodatã pe listele partidului dacã nu ar fi sotul unei judecãtoare importante din Vaslui, pe care Buzatu o cultivã cu aceastã sinecurã parlamentarã. De ce Buzatu e interesat de aceastã judecãtoare, veti citi în editiile viitoare ale ziarului nostru si pe care nu am dorit sã le facem publice în aceastã campanie, tocmai sã nu fim acuzati de partizanat. PNL mutã inspirat în aceste conditii si vine cu o listã echilibratã de profesionisti. La Bârlad, primarul Dumitru Boros îsi trimite cel mai bun specialist din Primãrie în Parlament, tocmai pentru a sprijini marile proiecte la orasului. Astfel, se va suda o echipã primar-parlamentar indestructibilã. Aceastã echipã va fi alternativa bãrlãdenilor la cuplul de scandalagii Adrian Solomon-Stativã.

Primarul Vasile Pavãl nu a sustinut-o pe consoarta lui Buzatu

La Vaslui, revelatia alegerilor locale o înfruntã pe Gabriela Cretu. Tudor Polak contra mafia PSD, aceasta este alternativã PNL pentru electorat. Fiindcã Gabriela Cretu nu beneficiazã de sprijinul si suportul primarului Pavãl, misiunea acesteia de a strânge cât mai multe voturi este compromisã. Nu l-am vãzut în aceastã campanie deloc pe primarul Vasluiului de mânã cu sotia lui Buzatu. Si nici în cei patru ani care s-au scurs. De la înãltimea ei de mare cucoanã cu staif de diplomat, Cretu nu s-a aplecat asupra problemelor Vasluiului. Si-a trimis tot timpul sãgeata, pe Alexandru Barbu, sã negocieze cu Pavãl, lucru care l-a enervat teribil pe primar. În comunele din sud, toti primarii PSD s-au plâns de prestatia senatoarei Cretu. Cu exceptia Zorleniului si a Epureniului, niciun primar PSD nu o înghite, cum nici în nord, mai ales în zona Negresti. Aceasta rãmâne doar cu primarii loiali ai lui Buzatu: Hoceni, Pãdureni, Fãlciu, Vutcani, Zorleni, Epureni, Stefan cel Mare, Ivãnesti, Gârceni sau Muntenii de Sus. Din acest motiv, cu sigurantã la numãrarea voturilor pentru PSD va fi o diferentã mare între Senat si Camera Deputatilor.

La Husi, primarul Ciupilan este gelos pe succesul politic al doctorului Tãtaru

Nelu Tătaru – Ioan Ciupilan

INCREDIBIL… La Husi, cu toatã înversunarea primarului Ciupilan, ministrul Nelu Tãtaru va câstiga alegerile, mai ales cã pe listã mai este un husean eligibil si anume avocatul Radu Bobârnat, dar si medicul stomatolog Mihaela Nacu, care este pe locul II la Senat. Ciupilan nu a putut sã depãseascã faza incipientã a frustrãrilor si poartã o dusmãnie constantã unui doctor ajuns ministru, absolut nejustificatã. Gelos pe succesul sãu politic, Ciupilan a fãcut o fixatie pentru Tãtaru. Acesta a refuzat sprijinul ministrului care si-a dorit ca la spitalul Husi sã dezvolte un compartiment de primiri-urgente finantat direct de la Ministerul Sãnãtãtii. Ba mai mult,s-a folosit de propaganda PSD-ului si a spus cã chiar acesta nu vrea sã facã acest serviciu de urgentã. Ministrul este un personaj discret, care nu-i place sã epateze când Guvernul trimite bani în Vaslui, cum fãcea cu ani în urmã Dan Marian. De exemplu, a urgentat terminare podului de la Crasna si a obtinut bani pentru refacerea celor câteva sute de metri de asfalt din sensul giratoriu, pânã la prima curbã. În curând, se va monta si un covor din cauciuc peste calea feratã. A alocat bani spitalului judetean Vaslui, celui de la Husi si Bârlad si nu a bãtut deloc tobele. Mai mult, la insistentele sale, zilele trecute, Vasluiul a primit cea mai mare sumã de bani la Protectia Copilului. Iatã asadar, diferentele dintre un politician pur-sânge si un speculant politic cum este, de exemplu, Dan Marian ori Solomon. În antitezã, sã vã dezvãluim ultima trãsnaie a baronului rosu, pe care zilele urmãtoare ziarul nostru o va dezbate. A dat ordin la primar sã le spunã vârstnicilor care primesc cardurile pentru masa caldã sã le spunã cã sunt venite de la PSD, nu de la Guvernul condus de Orban.

Oleg Bodrug – Daniel Olteanu

Si politicienii partidelor mici se luptã pentru un post de parlamentar

CONSTATARE… Între cei care fac politicã la pitici, cuplul Olteanu – Gelu Diaconu de la PRO România si cel format din Bodrug si Buhãescu de la PMP sunt diferente mari. Sinceri, polticienii de la PMP au venit în fata alegãtorilor cu proiecte concrete, pe când Olteanu-Gelu Diaconu, cu niste povesti de adormit copiii, pe care nici ei nu le cred. Oleg Bodrug, fostul vicepresedinte al Parlamentului din R. Moldova, a vorbit despre integrarea cetãtenilor moldoveni în Vaslui, a vorbit despre potentialul neexploatat al judetului. Acesta spunea la un moment dat: “Sã ai casa Elenei Cuza, conacul marelui biolog Emil Racovitã, Podul Înalt, etc trebuie sã fii nebun sã nu le pui în valoare. La Podul Înalt ar trebui sã fie pelerinaj, la Dãnesti, în casa lui Racovitã ar trebui construitã “Belgica”, corabia cu care marele savant a ajuns la Polul Sud, iar în Solesti ar trebui sã fie locul de unde sã dãm pentru a doua oarã startul unirii. Dar iatã cã ignoranta fatã de valorile acestui judet este totalã. De asta cred cã va fi de datoria noastrã sã redãm aceste bijuterii judetului”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ