15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

VIDEO | Familie din Bogdãnesti, rãmasã fãrã casã în plinã iarnã din cauza unui cos de fum defect! | FOTO

GHINION…Detalii incredibile ies la ivealã, în cazul incendiului din localitatea Visinari, comuna Bogdãnesti, care aduc o strângere de inimã vasluienilor ce nu îsi curãtã hornurile caselor! Membrii familiei Cimpoiesu erau plecati în acea zi la o înmormântare, la Suceava, însã pe drum s-au gândit sã roage o rudã din vecini sã le aprindã focul, pentru a fi cald în casã, atunci când vor ajunge. Femeia respectiveã a facut focul în mod firesc, însã nu a observat din vreme cã pe horn ies niste scântei, asa cum se întâmplã când cosul de evacuare a fumului nu este curãtat cum trebuie. Cum afarã era vântul întetit, rafalele au împins acele scântei chiar sub acoperisul locuintei, în podul casei, care era din lemn, iar de aici si pânã la incendiul declansat nu a mai fost decât un pas. Acum, familia Cimpoiesu stã la rude, însã cu sigurantã are nevoie de ajutor, iar autoritãtile din comunã spun cã vor face tot ce este legal posibil pentru a ajuta, dacã se va adresa Primãriei Bogdãnesti.

O familie din satul Visinari, comuna Bogdãnesti, a rãmas fãrã acoperis deasupra capului, dupã ce din casa în care locuia nu a mai rãmas nimic. Necazul s-a abãtut asupra familiei în seara de marti spre miercuri (11/12 ianuarie), când locuinta s-a aprins ca o tortã din cauza cosului de fum defect. Vecinii au încercat, dar nu au reusit sã salveze nimic din calea flãcãrilor. Vântul care a bãtut cu putere a întetit si mai mult vâlvãtaia. Mai mult, a existat posibilitatea ca sã fie incendiate încã douã gospodãrii din imediata apropiere a casei incendiate, dacã nu interveneau la timp pompierii bârlãdeni. Sotii Cimpoiesu au rãmas fãrã agoniseala de o viatã. Cei doi se întorceau în dupã amiaza de 11 ianuarie de la Suceava, unde au fost la o înmormântare la o rudã. Pe drum au sunat la o vecinã, cu care sunt si rude apropiate, sã meargã la ei acasã si sã facã focul, pentru ca sã gãseascã cald în casã, când vor ajunge. Femeia s-a dus, a fãcut focul, foarte atentã sã respecte toate indicatiile pentru ca sã nu se întâmple sã cadã ceva din sobã sI casa sã ia foc. Dar, de ce i-a fost fricã, nu a scãpat. Oricât de corect a procedat ea, cosul de fum din camera unde a fãcut focul nefiind curãtat corect, a scos afarã cu fumul si scântei, care din cauza vântului care bãtea în rafale puternice au intrat pe sub acoperis si în podul casei. Incendiul produs a fost devastator!

“Detasamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu trei autospeciale si echipaje specializate pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casã din localitatea Visinari, comuna Bogdãnesti. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta prin ardere generalizatã, iar din cauza vântului foarte puternic, exista pericolul de extindere la alte douã locuinte. Nu au fost înregistrate victime. Din locuinta în flãcãri au fost scoase douã butelii încãrcate cu GPL. Dupã aproximativ douã ore si jumãtate, incendiul a fost lichidat în limitele gãsite. A ars întreaga locuintã pe o suprafatã de circa 120 metri pãtrati. Au fost salvate 25 pãsãri, o anexã gospodãreascã si cele douã locuinte învecinate. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost un cos de fum defect.”, a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here