0.3 C
Vaslui
31-ian.-2023

VIDEO | Femeia decedatã în fata Recumedului, resuscitatã de un profesionist, angajat al clinicii!

- Advertisement -

DECES SURPRINZÃTOR…Pentru femeia din Vutcani, de 79 de ani, care si-a gãsit sfârsitul în fata clinicii Recumed din Crucea Gãrii, s-au fãcut eforturi uriase pentru a fi readusã la viatã. Dupã ce s-a prãbusit la pãmânt, în stop cardio-respirator, primul care a intervenit a fost un angajat al clinicii, profesionist în ceea ce înseamnã acordarea primului ajutor. Acesta a început manevrele de resuscitare, pânã la venirea medicilor de pe ambulantã. În timpul manevrelor, femeia pãrea cã-si revine. Începuse sã respire si avea puls. Din pãcate, aceasta a intrat, încã o datã, în stop cardio-respirator si nu a mai rãspuns manevrelor de resuscitare iar medicii au fost nevoiti sã declare decesul.

O femeie din judetul Vaslui, în vârstã de 79 de ani, a sfârsit, ieri dimineatã, pe trotuarul din fata clinicii Recumed, din zona Crucea Gãrii, din municipiul Vaslui. Martorii spun cã persoana era pe stradã, iar la un moment dat i s-a fãcut rãu si a cãzut. Cei care au vãzut situatia au alertat imediat prin 112 Serviciul de Ambulantã. Înainte de sosirea echipajului medical, femeia a primit ajutor psrofesionist din partea unui angajat al clinicii, asistent medical cu experientã de peste 20 de ani în astfel de situatii. În urma primelor manevre de resuscitare, femeia pãrea cã-si revine. Începuse sã respire si avea puls. Manevrele de resucitare au fost continuate apoi de cãtre medicii de pe ambulanta sositã la fata locului. Din pãcate, femeia de 79 de ani a intrat, din nou, în stop cardio-respirator. A doua oarã, manevrele de resuscitare ale medicilor au rãmas fãrã rãspuns, astfel cã a fost declarat decesul. „S-a fãcut tot ce se putea face pentru femeia respectivã dar, chiar dacã am intervenit profesionist, comorbiditãtile si-au spus cuvântul. Avem, în schimb, multumirea cã am încercat tot ceea ce tinea de noi pentru a o readuce la viatã si cu resurse excelente, credem noi. Am intervenit la câteva secunde si am fãcut tot ceea ce a tinut de noi. Cel care a acordat primul ajutor este asistent medical ATI cu 20 de ani vechime în spate dar, chiar dacã pãrea cã-si revine, acest lucru nu s-a întâmplat. Cei care priveau ce se întâmplã chiar se bucurau cã victima îsi revine”, a povestit administratorul Recumed. Politistii au preluat cazul si fac cercetãri, pentru a vedea care au fost circumstantele care au dus la decesul femeii. În urma anchetei politistilor s-a stabilit cã victima este o femeie de 79 de ani din comuna Vutcani, judetul Vaslui. Venise în oras pentru a-si rezolva câteva probleme personale, însotitã de un membru al familiei. Decesul a survenit ca urmare a unui stop cardio-respirator cauzat, cel mai probabil, de afectiunile de care femeia suferea. De asemenea, medicul de familie al acesteia a anuntat cã va elibera certificatul de deces fãrã a fi nevoie de o autopsie, în conditiile în care problemele de sãnãtate erau cunoscute.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Prim ajutor acordat de profesionisti? Pe bune? Se vede cat de civilizati si educati sant , inclusiv fițuicarii de la VN. Primul ajutor, in tarile civilizate, face parte din cultura generala. Si copii stiu ce sa faca. Profesionisti? De la linie intravenoasa si intubat in sus, incultilor. Medicina lui papura voda, ca si licentiatii de la „facultatile” din subsoluri. Asta e Vasluiul.

    • De ce simiti nevoia sa ne comparati cu tarile civilizate daca nu este cazul la noi?:))Sunteti un ipocrit, sa te vad pe tine cum acorzi primul ajutor intr-un mod profesionist in care poti salva viata cuiva.Idiotule

  2. Pai la Recumed lucrează asistente care nu au fost in stare să și ia bacul în vara dar în toamna la luat la NEGREȘTI la fără frecvență după ce a a lucrat în confecții…..despre ce vb….

  3. Si uite-asa specialistii in NIMIC de pe Facebook ( in special ‘babe’ cu teama de Dumnezeu ) i-au jignit ca nesimtii pe angajatii Recumed care ‘nu au facut nimic’, ‘s-au uitat pe geam’, ‘fara bani nu misca nimic’ si cate si mai cate altele.

    O natie plina de nesimtiti, ce sa mai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.