Fenomenul Pungesti face înconjurul lumii! (video)

Film cu atrocitãtile comise la Pungesti, tradus în mai multe limbi!

ADEVÃRATA PRESÃ Acum câteva zile, o echipã de la un ziar international ne-a contactat pentru a realiza un film documentar în comuna Pungesti, având ca temã abuzurile comise de fortele de ordine asupra cetãtenilor din comuna Pungesti. Sincer sã fiu nu stiam cã un astfel de ziar existã în România asa cã vã rog sã retineti si sã accesati site-ul www.epochtimes.ro. Am condus aceastã echipã la Pungesti si am asistat la declaratiile sãtenilor bãtuti de jandarmi. Filmul spune totul! La fel si materialul publicat pe acest site, material pe care îl redãm integral.

“Lãsati-ne sã trãim asa cum am trãit pânã acu, în sãrãcia noastrã, pe pãmântul nostru, neotrãvit! N-am cerut nimic de la nimeni, lãsati-ne asa cum suntem!” spun tãranii din Pungesti, care trãiesc din plin bezna apusului de democratie, dupã ce statul le-a nesocotit vointa si le-a vândut apa din fântâni. Joi, cu douã zile înainte de rãbufnirea revoltei de sâmbãtã, când câteva sute de protestatari au smuls gardurile Chevron de la Silistea-Pungesti (multi dintre acele câteva sute de protestatari fiind, de fapt, oameni veniti din alte pãrti) reporterii Epoch Times au fost în comunã pentru a vedea (si filma) de ce, din ziua de 2 decembrie, oamenii din Pungesti “tac”.

De ce din ziua în care Chevron si-a reînceput lucrãrile în zonã, vocile oamenilor din sat nu se mai aud decât pe facebook si pe douã trei portaluri mai curajoase de stiri. Reporterii nostri au fost sã audã plânsetele din spatele tãcerii oamenilor de la Pungesti. Era abia trecut de 4 dimineata, au povestit oamenii, când jandarmii au intrat la ei în sat. La vestea cã “vine Chevronul”, mai dãtãtoare de frisoane decât “vin tãtarii” cândva, oamenii s-au trezit înspãimântati în beznã si au dat fuga în câmp, sperând cã lantul lor uman va opri din nou, cum a mai fãcut-o odatã, înaintarea utilajelor Chevron.

Oamenii si-au apãrat satul stând în genunchi, cu mâinile goale, fãrã coase sau furci. Singurele arme “împotriva” înaintãrii explorãrii au fost funii si lanturi, pe care sãtenii le-au folosit pentru a se lega unii de altii, pentru ca jandarmii sã nu reuseascã sã-i rãzleteascã de grup.Reporterii nostri au stat de vorbã o zi întreagã cu “extremistii” si “neo-legionarii” din Pungesti, cum îi denumesc alesii tãrii pe protestatari.Au intervievat câteva persoane din “acel grup de 200 de oameni care se opun bunãstãrii de 20 de milioane de români” dacã ar fi sã-l citãm pe Liviu Dragnea.

Multi dintre “extremistii” pe care jandarmii au fost abilitati sã îi “opreascã fãrã complexe” (citãm din premierul Ponta), erau femei în vârstã, femei la vârsta senectutii, femei pe care jandarmii le-au bãtut. Unele dintre ele s-au dus dispuse chiar “sã moarã acolo”, la intrarea în sat, numai sã nu intre explorarea peste pãmânturile lor.”Ne-au mânat ca pe animale. Ca pe oi!” este marea durere a oamenilor din Pungesti, care au fost spulberati de jandarmi, luati pe sus cu forta, bãtuti, agresati, amenintati, amendati.Tratati ca animalele pe pãmânturile lor, în tara lor, oamenii bãtuti ofteazã cu durere si cer sã fie lãsati sã trãiascã sau sã moarã linistit.Bãtrânele din sat au vãzut ce n-au mai vãzut niciodatã: strada stropitã de sânge. Oameni bãtuti. Sãteni amendati, doar pentru cã scoteau piciorul afarã din curte. Oameni terorizati de jandarmi.

Si toate acestea într-un “stat de drept”.

Jandarmii, la care bãtrânele s-au uitat “ca la niste copii, maicã, cum or fi putut sã dea în noi”, nu ar fi dat în oameni dacã nu ar fi fost mandatati sã actioneze, ca sã-l citãm pe premierul Ponta “fãrã complexe” împotriva extremistilor din Pungesti. Pe 2 decembrie, la o zi dupã Ziua Nationalã, Zâna Domnitean a fost strânsã de gât la Pungesti cu o esarfã tricolorã. La finele BPN al PSD din 2 decembrie, Ponta a declarat. “Nu acceptãm si nu vom accepta ca douãzeci, treizeci, cinzeci, saptezeci de oameni sã încalce legea. Acolo e vorba despre o societate privatã, cei de la Chevron îsi pãzesc o proprietate privatã si, dacã era vorba de proprietatea privatã a oricãrui om din aceastã tarã (…), tot la fel procedãm: trimiteam fortele statului ca sã aplice legea”. Desigur, premierul nu a mentionat nimic despre faptul cã în statul de drept România, jandarmii au pus garduri pe o proprietate privatã, fãrã încuviintare. Jandarmii au intrat fãrã mandat de perchezitie în Tabãra de Rezistentã de la Pungesti, si ea pe teren privat. Au fãcut arestãri. Perchezitii. Fãrã mandat. Fãrã a se legitima. Desigur, mandatati de cineva. Istoria se repetã. Ponta a mai adãugat cã “toate actiunile jandarmilor au fost 100% conform legii” si i-a felicitat pentru acest lucru, asacum predecesorul sãu, Ion Iliescu felicita minerii adusi în Bucuresti sã snopeascã studentii “golani”. Oare cât de legal a fost strânsã de gât cu tricolorul Zâna Domnitean, la Pungesti?

Victor Ponta a mai spus pe 2 decembrie, cã ideea ca România sã fie independentã din punct de vedere energetic “este un proiect national atât de important încât, cu tot respectul pentru cei douãzeci, cinzeci, o sutã de oameni mai înfierbântati, trebuie sã aplicãm legea si sã vedem care este interesul national”.Nu intrãm acum în dezbateri despre faptul cã si alte tãri ale lumii, în dorinta de a fi independente energetic, exploateazã gazele de sist. Atragem atentia doar cã nu o fac în zone locuite, nu la Vaslui, nu la Bãile Felix, nu la Vama Veche, ci departe de locurile unde oamenii trãiesc si locuiesc.

(Material apãrut pe site-ul www.epochtimes.ro)
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ