spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
14-mai-2025

Fermierii din Marea Britanie au aproape 100.000 de porci în plus. Nu au nici unde să-i țină, nici cum să-i sacrifice

- Advertisement -

Lipsa de personal în abatoarele din Marea Britanie a lăsat fermele de porci cu un număr suplimentar de 95.000 de animale, iar o posibilă criză de dioxid de carbon alimentar ar putea agrava şi mai mult problema, transmite Bloomberg.

Fermierii sunt forţaţi să utilizeze orice spaţiu disponibil pentru a adăposti animalele, de la grajdurile de vite până la magaziile pentru stocarea cartofilor, spune Zoe Davies, directorul Asociaţiei naţionale a crescătorilor de porci. Însă aceste improvizaţii nu sunt o soluţie pe termen lung şi faptul că sectorul este lovit simultan de mai mulţi factori, de la Brexit şi până la criza de dioxid de carbon alimentar, care este utilizat la paralizarea animalelor înainte de sacrificare, au creat condiţiile pentru o furtună perfectă, a adăugat Zoe Davies, scrie Agerpres.

Separat, preşedintele Asociaţiei procesatorilor de carne din Marea Britanie, Nick Allen, a declarat luni pentru Bloomberg TV că dioxidul de carbon alimentar este utilizat la sacrificarea a 80% din porcii şi păsările din Marea Britanie şi există şanse mici pentru modificarea procedurilor de sacrificare pentru porci deoarece această metodă este considerată cea mai umană.

„Dacă nu vom mai avea CO2 atunci nu vom mai putea opera iar consecinţa pentru acele animale va fi că vor rămâne la fermă. În cel mai prost scenariu, dacă CO2 se termină, după patru sau cinci zile nu vom mai vedea carne de porc şi pasăre din Marea Britanie pe rafturile magazinelor. Atât de rapid se petrec lucrurile„, a spus Nick Allen. …https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/fermierii-din-marea-britanie-au-aproape-100-000-de-porci-in-plus-nu-au-nici-unde-sa-i-tina-nici-cum-sa-i-sacrifice-1675085

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.