Fetele de 10 ale Bârladului: douã Diane de la Scoala “George Tutoveanu”

SEFE DE PROMOTIE… Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” din Bârlad se mândreste si în acest an cu douã sefe de promotie de nota 10! Diana Dorneanu si Diana Costan, ambele sunt eleve ale clasei a VIII-a B, amândouã sunt sefe de promotie cu media generalã 10! Dupã ce vor sustine Evaluarea Nationalã, cele douã Diane vor aplica pentru Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”, dar nu vor mai fi colege de clasã: Diana Dorneanu vrea la Matematicã – Informaticã iar Diana Costan are încã dubii: Stiitele Sociale sau Stiintele Naturii?

Diana Dorneanu, una din cele douã sefe de promotie, vrea sã urmeze mai departe Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, specialitatea Matematicã – Informaticã.

“Pasiunea mea este matematica! Mi-au plãcut provocãrile si consider cã acest profil este unul complex, dificil si provocator, care îmi va dezvolta mintea asa cum îmi doresc: la cel mai înalt nivel”, a spus Diana Dorneanu.

Dirginta ei, prof. Paula Dascãlu, ne-a enumerate la ce competitii a participat eleva ei de nota 10: Locul 1 la Olimpiada de matematicã, faza localã, în clasele a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a; Locul 1 la Olimpiada de matematicã, faza judeteanã, cu calificare la etapa nationalã Satu Mare, clasa a VI-a; Mentiune la Olimpiada de matematicã, faza judeteanã, clasa a VII-a; Premiul I la Concursul Interjudetean “Misterele Matematicii’’ Vaslui, clasa a VII-a; Premiul I la Concursul Interjudetean “Matematica pentru toti’’ Roman, clasa a VII-a; Mentiune la Concursul Interjudetean “Mathgal’’ Galati, clasa a VII-a; Mentiune la Concursul Interjudetean de matematicã “Petru Morosan-Trident’’ Brãila, clasa a VIII-a; Locul 1 la Olimpiada de Limba si literatura românã, etapa localã, clasa a VIII-a; Mentiune la Olimpiada de Limba si literatura românã, etapa judeteanã, clasa a VII-a; Premiul II la Olimpiada de biologie, etapa localã, clasa a VII-a; Premiul I la Concursul regional “Open doors for future’’, clasa a VI-a; Premiul II la Olimpiada de Limba Engleza, clasa a VI-a.

“Scoala nu doar mi-a îmbogãtit universul cunoasterii, ci m-a ajutat sã mã descopãr pe mine însãmi. Aceastã institutie slefuieste suflete prin intermediul mintii, insuflându-le dorinta de afirmare si de împlinire a fiecãrui vis. Pe parcursul celor 8 ani petrecuti în scoalã, am evoluat de la fetita sensibilã, dornicã sã cunoascã cât mai multe din aceastã lume, la o adolescentã ce luptã pentru atingerea fiecãrui obiectiv. Transformarea mi-a fost definitã de rezultatele si performantele realizate la fiecare concurs si olimpiadã scolarã, având parte de împlinire sufleteascã si de experiente unice. Întregul corp didactic, de la doamna mea învãtãtoare, Dorofte Gabriela, pânã la doamna dirigintã, Dascãlu Paula, a avut un rol esential în modelarea ratiunii si a caracterului meu, fiindu-le rezervat un loc special în inima mea. Timpul mã va lua cu el în zbor spre liceu, dar scoala Gimnazialã <<George Tutoveanu>> va rãmâne mereu lãcasul sufletului meu de copil”, a spus Diana Dorneanu.

Diana Costan, a doua elevã de 10, vrea sã devinã cel mai bun medic sau avocat!

Colegã de clasã cu Diana Dorneanu, cealaltã sefã de promotie, Diana Costan, a absolvit cu media generalã 10 pe toti cei 4 ani de gimnaziu! Si ea va merge la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, la specialitatea… Stiinte Sociale sau Stiintele Naturii!

„Nu m-am decis încã, pentru cã nu stiu ce vreau pe mai departe: ori medic ori avocat, musai cel mai bun! Probabil cã voi alege Stiintele Naturii, este un domeniu foarte complex. Scoala este locul unde învãtãm … si nu doar la matematicã sau la istorie, ci învãtãm sã interactionãm, sã lucrãm în echipã, sã întelegem informatia si sã o aplicãm. Le multumesc tuturor, atât profesorilor, cât si colegilor, pentru cã au contribuit la ceea ce sunt eu astãzi. Cu bucurii si cu tristeti, cu victorii si cu înfrângeri, am ajuns la final. În acesti patru ani de gimnaziu, am participat la numeroase olimpiade si concursuri, având performante la geografie, la biologie si limba francezã. Cu toate acestea, mã pasioneazã deopotrivã limba românã si matematica. Îmi place limba românã, în special literatura popularã, deoarece mã fascineazã prin profunzimea mesajelor transmise autentic. Pe de altã parte, îmi plac logica si rationamentul din matematicã care se regãsesc pretutindeni în viata de zi cu zi. Acestea, alãturi de activitãtile extrascolare, m-au ajutat sã mã descopãr, însã nu am hotãrât ce drum sã urmez.”, a spus pentru cotidianul Vremea NOUÃ, Diana Costan.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ