Fiul bulibasei Sandu din Murgeni, condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpã!

BOSS DE BOSS… Moise Eugen Sandu, fiul bulibasei Sandu Costel din Murgeni, a fost condamnat de judecãtorii bârlãdeni la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpã! Procesul a început în 2018, desi fapta s-a petrecut în 18 noiembrie 2013!! Cercetarea acestei fapte le-a luat politistilor si procurorilor nu mai putin de 5 ani!! Condamnarea primitã, cu suspendare, nu-l va ajuta pe Moise Eugen Sandu, deoarece acesta este oricum arestat preventiv pentru scandalul de acum douã luni din Murgeni, când a tras cu pistolul si a trecut cu masina peste unul din membrii clanului Murui. Dupã cum se stie, nu mai poate primi o a doua condamnare cu suspendare, astfel cã, oricum va ajunge la închisoare, dupã ce se finalizeazã si acest dosar! Însã s-ar putea si acesta sã dureze câtiva ani…

Acum aproape sapte ani, pe 18 noiembrie 2013, Margareta Onicã, din satul Floreni, suburbie a orasului Murgeni, a fost zdrobitã într-un accident petrecut noaptea pe DN 24 A, între Floreni si Murgeni. Margareta era cu sotul ei într-o cãrutã, mergeau spre casã, când o masinã condusã de Moise Eugen Sandu, a spulberat cãruta, rãnindu-i foarte grav pe Margareta Onica si pe sotul ei. Ambele victime au ajuns la spitalul din Bârlad, iar Margareta a fost transferatã la clinica de neurochirurgie la Iasi, având traumatisme craniene grave, fiind în comã. Medicii ieseni nu au mai putut-o salva, astfel cã Margareta a murit, iar Moise Eugen Sandu a ajuns sã fie cercetat pentru ucidere din culpã. Din 2013 si pânã în 2018, s-au „chinuit” politistii din Murgeni si procurorul de caz sã-l cerceteze pe bulibasa cel mititel! Caz greu tare de cercetat! Si abia dupã cinci ani a fost trimis în judecatã! Mai precis în 10 aprilie 2018. Procesul iarãsi a mai durat doi ani si ceva, asa cã, dupã 7 ani de la producerea unui accident mortal, fiul bulibasei Sandu a fost gãsit vinovat 50% de producerea accidentului, fiind condamnat la trei ani închisoare cu suspendare!

„Condamnã pe inculpatul SANDU MOISE-EUGEN, în prezent arestat preventiv în altã cauzã, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de ucidere din culpã (faptã din 18.11.2013 – persoana vãtãmatã Onicã Margareta). Stabileste culpa inculpatului Sandu Moise Eugen în producerea accidentului la 50%. Dispune suspendarea executãrii pedepsei închisorii sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, dispune ca inculpatul sã presteze o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 100 de zile, în cadrul Primãriei Murgeni, judetul Vaslui sau în cadrul Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” – Bârlad”, scrie în minuta de pe site-ul Judecãtoriei Bârlad. Sentinta nu este definitivã, ea fiind deja contestatã cu apel la Tribunalul Vaslui, de cãtre inculpat, procurorul de caz si de cãtre rudele Margaretei, victima accidentului.

Cu suspendare o datã, dar a doua oarã tot intrã la rãcoare!

Asa dupã cum a precizat si instanta bârlãdeanã, Sandu Moise Eugen este în acest moment arestat preventiv într-o altã cauzã. Acesta a ajuns dupã gratii dupã scandalul de pominã de la Murgeni, de pe 14 iunie. Atunci, aproximativ 200 de persoane, membri a douã grupãri de etnie rromã, Murui si Sandu, au pornit un adevãrat rãzboi,  de la un divort cu scântei, dintre fata liderului clanului Murui si unul dintre fiii bulibasei Sandu, frate cu Moise Eugen. În urma bãtãii, patru persoane au ajuns la spital, în stare gravã. Imediat dupã conflict, Murgeniul a fost declarat zonã specialã de sigurantã publicã de cãtre conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui. Sã sperãm cã nu va mai dura cercetarea acestei fapte încã vreo cinci ani!
NICIUN COMENTARIU