18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Focşaniul are viceprimari cu pasiuni: un fermier şi un dansator

- Advertisement -

*Social democratul Gabriel Necula şi liberalul Tudorel Trofin sunt, de ieri, adjuncţii lui Decebal Bacinschi * APV nu i-a susţinut pe cei doi la vot * Gabriel Necula îşi caştigă existenţa din agricultură, el fiind şef la Camera Agricolă Vrancea* la randul său, Tudorel Trofin poate fi considerat cel mai monden viceprimar pe care l-a avut Focşaniul, fiind un pasionat al dansurilor latino * nu se ştie ce se întamplă cu cel de-al patrulea mandat de consilier al PNL la CL Focşani

Liberalii răsuflă uşuraţi după ce aseară au fost aleşi viceprimarii Focşaniului, iar un post a revenit PNL. Adjuncţii lui Decebal Bacinschi au fost aleşi Tudorel Trofin, de la liberali, şi Gabriel Necula, de la social democraţi. Ei au fost aleşi cu 15 voturi “pro” şi patru “împotrivă”. Cei care nu i-au dorit pe cei doi sunt cei din Alianţa pentru Vrancea (APV). Cu votul dat viceprimarilor lui Bacinschi s-a poziţionat pe scena politică de pe Milcov şi PP-DD prin cei trei aleşi care au intrat în CL. Desemnarea lui Trofin şi a lui Necula s-a făcut după o şedinţă lungă la comisiile de specialitate, liberalii veniţi să asiste la şedinţa extraordinară de ieri afirmand că viceprimarii au putea fi o surpriză. Liderii PNL nu excludeau ca PSD să le joace o festă şi să pună ambii adjuncţi de la ei. De altfel, proiectul de hotărare privind alegerea viceprimarilor a fost introdus pe ordinea de zi de primarul Bacinschi, luandu-i prin surprindere pe unii aleşi municipali. Cat despre cei doi noi viceprimari, acestora încă nu li s-au desemnat portofoliile de activitate. Tudorel Trofin, de la PNL, a ţinut să le mulţumească ironic celor din APV care nu l-au votat, asta cu toate că Nicu Tănase trăgea nădejde la o negociere PDL-PNL pentru adjuncţii lui Bacinschi. La randul său, Gabriel Necula a promis că va încerca să atragă fonduri europene pentru municipiu, el avand experienţa din agricultură. Necula a fost şeful Camerei Agricole care funcţionează pe langă Consiliul Judeţean. Odată cu numirea sa ca viceprimar, Necula lasă locul liber la Camera Agricolă. Înainte de a fi propus pentru şefia acestui organism, Necula a fost consilier judeţean PSD. Necula şi-a început activitatea politică în urmă cu caţiva ani, cand a activat în PUR.

Moşier cu tractoare şi combine

“Fermierul” Gabriel Necula are, potrivit declaraţiei de avere, două terenuri, unul agricol de 39 ha şi altul intravilan, o casă de locuit şi trei spaţii comerciale. Ca orice fermier care se respectă, Necula deţine două tractoare şi o combină, dar circulă cu maşini oferite de o firmă agricolă din Cluj. Viceprimarul PSD are şi două conturi bancare destul de babane, de aproape 300.000 lei. În 2008, Necula şi-a împrumutat sora din Statele Unite ale Americii cu 65.000 dolari. Necula are şi datorii de 250.000 lei la bancă. La capitolul venituri, el declară o subvenţie de la APIA în valoare de 15.635 lei şi venituri de 22.888 lei de la Camera Agricolă, 24.000 lei ca angajat la Agroinvestments TS Moldova şi venituri din agricultură în valoare de 83.850 lei, după cum reiese din declaraţia sa de avere depusă la 31 mai 2012. Necula este administrator la SC Nig Agro SRL şi preşedinte la Asociaţia Proprietarilor de Pădure Goru, Asociaţia Gal Vrancea Sud Est, Asociaţia Gal Valea Ramnicului şi Asociaţia pentru Dezvoltare Piscicolă. Este membru în Asociaţia Valea Neagră.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.