2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

Formare continuã pentru personalul implicat în educatia scolarã

- Advertisement -

În perioada 9 – 20 iulie 2012, profesoara Volocariu Doina de la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” din Vaslui a beneficiat de finantare prin Programul de învãtare pe tot parcursul vietii pentru a urma un stagiu de perfectionare la Paris, Franta „Stage de méthodologie pour professeur de FLE”.

Stagiul a fost structurat pe douã module. Primul modul „Pratiques théâtrales” a avut ca obiectiv redefinirea rolului si locului profesorului si al elevului în cadrul procesului de predare/învãtare a limbii strãine prin intermediul tehnicilor teatrale. Continuturile au vizat: gestionarea clasei pentru a-i dinamiza pe elevi, activitãti vizând redefinirea rolului profesorului în triunghiul pedagogic si accordarea încrederii elevului, exercitii teatrale de dinamizare a grupului, utilizarea materialului pedagogic prevãzut pentru tehnicile teatrale, lucru asupra tehnicilor vocale si corporale, aprofundarea achizitiilor gramatiale si lexicale prin activitãti ludice, activitãti de punere în situatie, de interpretariat si de improvizare, discutii interactive despre implicatiile pedagogice ale practicilor teatrale.

Cel de-al doilea modul „Multimédia, le blog en classe de langue” a avut în vedere utilizarea la clasã a resurselor disponibile de pe internet si folosirea softurilor interctive. Continuturile au vizat: utilizarea internetului ca mijloc de comunicare si sursã de informare (forum de discutii, adresã electronicã, conceperea blogului: asezarea în paginã a tabelelor, inserarea de fotografii, documente audio sau video), reflectarea asupra particularitãtilor suportului informatic si integrarea sa în activitãti pedagogice, reflecatarea asupra punerii în aplicare a suportului media la clasã prin diferite activitãti. De asemenea, în fiecare sãptãmânã au fost organizate douã iesiri culturale care au constat în vizite ghidate la muzee, dar si spectacole de teatru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.