spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Foști ofiţeri din MApN, SRI şi MAI au încasat, peste banii lor, câte două pensii medii lunar dându-se „artiști plastici”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Deși nu aveau dreptul, ofițerii au figurat ca pensionari și ai Uniunii Artiștilor Plastici din Alba Iulia. Sumele primite ilegal, ani întregi, susțin procurorii, au ajuns și la 1.800 de lei pe lună, de persoană.

Şapte foşti angajaţi din MAI, MApN şi SRI şi-au mărit pensiile cu 50%, graţie unor adeverinţe ce atestau că sunt membri în Uniunea Artiştilor Plastici din Alba Iulia. Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia acuză că totul s-a făcut ilegal, iar luna trecută, cel care a emis adeverinţele a fost trimis în judecată, pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.   69 de persoane au beneficiat, în total, de pensii majorate cu 50%, în baza Legii 8/2006, folosindu-se de adeverinţe care atestau că ele fac parte din Uniunea Artiştilor Plastici din Alba Iulia şi că această entitate e de utilitate publică.  Totul s-a făcut cu încălcarea legii, spun procurorii, pentru că Uniunea Artiştilor Plastici (U.A.P.) din Alba Iulia nu beneficia de statutul de utilitate publică, iar cei de la casele de pensii au fost induşi în eroare. Prejudiciul creat în perioada 2012-2016 este de 685.014 lei.
Citeşte întreaga ştire: Foști ofiţeri din MApN, SRI şi MAI au încasat, peste banii lor, câte două pensii medii lunar dându-se „artiști plastici”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.