spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Fotbal: Blatter, reales preşedinte al FIFA cu 186 de voturi din 203 exprimate

- Advertisement -

Joseph Blatter (75 ani), singurul candidat la succesiunea sa, a fost reales miercuri, la Zurich, pentru un al patrulea şi ultim mandat de patru ani la preşedinţia FIFA, cu 186 de voturi din 203 exprimate.

Ziua de miercuri s-a desfăşurat fără probleme pentru Blatter, deşi instanţa fotbalului mondial se află în mijlocul unei furtuni incredibile de o săptămână, cu acuzaţii de corupţie şi minată de anchete interne.

Anglia a cerut amânarea alegerilor, însă această propunere a fost respinsă de 172 de voturi electronice contra 17 pentru, în dimineaţa congresului, de membrii congresului FIFA.

David Bernstein, preşedintele Federaţiei engleze, şi-a reînnoit critica şi propunerea sa de amânare, de la tribuna congresului, miercuri dimineaţă: ”o încoronare fără opozant, este ca un mandat fraudulos, cer amânarea”.

El a fost însă singurul preşedinte de federaţie care a luat cuvântul pentru a cere asta. Alţi cinci preşedinţi de federaţii (Haiti, RD Congo, Benin, Cipru, Fiji) l-au contrazis şi au fost aplaudaţi. Apoi, Julio Grondona, preşedintele federaţiei argentiniene, a făcut un rechizitoriu sever împotriva englezilor, umiliţi, iar Angel Maria Villar Llona, preşedintele federaţiei spaniole, i-a ţinut isonul.

După anunţarea rezultatului votului, Blatter s-a adresat participanţilor la Congresul de la Zurich: „Vă mulţumesc din adâncul inimii mele pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o. Avem în faţă patru ani, iar dacă Domnul îmi va da viaţă, energie şi forţa pentru a ne urma drumul, ne vom face treaba în continuare”.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

341 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.