2.3 C
Vaslui
30-nov.-2022

FOTO/ TRAVERSAREA ILEGALĂ, sportul preferat al gălăţenilor. Oamenii îşi pun viaţa în PERICOL de fiecare dată!

- Advertisement -

Din grabă, din comoditate sau din lipsa unor cunoştinţe solide ale legilor rutiere, mulţi pietoni aleg să treacă strada prin cele mai periculoase locuri: cele nesemnalizate! Chiar săptămâna trecută, cotidianul „Viaţa liberă” consemna un accident pe strada Domnească, în care un bătrân care a traversat neregulamentar a ajuns direct pe capota unei maşini.

De fiecare dată când traversează printr-un loc nepermis, pietonii gălăţeni îşi asumă riscul de a fi loviţi de o maşină. Unul dintre cele mai grave aspecte este faptul că majoritatea celor care aleg trecerea ad-hoc de pe un trotuar pe altul sunt pensionari, oameni în vârstă, cu o mobilitate mai scăzută.

„Trecerea de pietoni e la distanţă prea mare”

Am ieşit în stradă din dorinţa de a sta de vorba cu aceşti oameni şi de a încerca să aflu dacă sunt conştienţi de riscurile la care se expun. Am aflat astfel că o mare parte dintre aceştia sunt nepăsători în ceea ce priveşte regulile de circulaţie, în timp ce alţi câţiva consideră chiar că este dreptul lor să traverseze prin loc nepermis, atât timp cât se grăbesc.

În faţa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, am zărit-o pe doamna E. A., care a traversat de două ori prin acelaşi loc, de fiecare dată asigurându-se timp de secunde bune. „Am vrut prima dată să mă duc în staţia de autobuz, dar apoi mi-am dat seama că am uitat ceva acasă. Ştiu că nu e corect că am traversat pe aici, dar trecerea de pietoni e la prea mare distanţă. Şi, oricum, nu venea nicio maşină. Dacă vedeam vreo maşină de poliţie, probabil că nu aş fi traversat ilegal”, ne-a spus femeia.

Slalom printre maşini

sursa: http://www.viata-libera.ro/societate/64760-graba-strica-de-cele-mai-multe-ori-treaba

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.