-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Frigul a fãcut primele victime

- Advertisement -

DEGERATI Un bãrbat a fost gãsit mort de frig pe malul barajului Puscasi, ieri dimineatã. Tot ieri, la Pribesti, o bãtrânã era cât pe ce sã-si piardã viata din acelasi motiv, însã a fost salvatã la timp.

De câteva zile, frigul a pus stãpânire peste judet, asa cã nici problemele nu se lasã asteptate. Temperaturile scãzute de acum douã nopti au fãcut prima victimã. Un bãrbat de 58 de ani, paznic la barajul Puscasi, a plãtit cu propria viatã tribut frigului. Omul a fost gãsit fãrã suflare, ieri dimineatã, de colegul care trebuia sã intre în turã. „L-am gãsit mort pe malul barajului. În vagonul unde dormim era totul pregãtit sã facã focul, însã nu a mai apucat. E foarte frig noaptea. Abia rezistãm. Trebuie sã ne miscãm mult, sã facem focul, nu e usor deloc sã faci meseria asta, dar nu avem ce face. Colegul meu a fost ucis de frig. Era singur, cine sã-l vadã, cine sã-l ajute?! Asa a fost sã fie”, a declarat colegul victimei. Zona s-a umplut de politisti si criminalisti. Se pare însã, cã nu existã nicio suspiciune cu privire la decesul bãrbatului. Familia lui se pregãteste acum de înmormântare.

În cursul zilei de ieri, Serviciul Judetean de Ambulantã Vaslui a fost solicitat în localitatea Pribesti, acolo unde o femeie era în pericol de moarte, din acelasi motiv. „S-a primit o solicitare prin Dispeceratul 112, pentru o pacientã în varstã de 65 de ani. Ea fusese gãsitã de familie în casã, în stare de inconstientã. La solicitare s-a deplasat un echipaj cu medic, pacienta a fost gãsitã instabilã hemodinamic si respirator, toate acestea instalate pe fondul unei hipotermii. Femeia avea temperatura corpului 31 cu 9 grade Celsius. A fost transportatã imediat la spital pentru îngrijiri de specialitate. A avut noroc pentru cã a fost gãsitã la timp”, a declarat dr. Dan Ungureanu, din cadrul SAJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.