spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Fructele si legumele din Turcia, cele mai toxice!

- Advertisement -

PESTICIDE SUB FORMÃ DE LEGUME…Supermarketurile si pietele vasluiene sunt pline de legume si fructe proaspete din toate tãrile lumii. Gãsim cartofi care ajung în tigãi de la distante fabuloase, cum ar fi Egiptul! De usturoiul, varza si alte legume din China, nici nu mai vorbim. La fel, si în cazul turcilor. Putini consumatori stiu însã cã legumele si fructele din Turcia sunt cele mai toxice de pe piata europeanã!

Vasluienii care vor sã cumpere produse „cât se poate de” naturale, nici la piatã nu au scãpare! Tarabele comerciantilor sunt pline de legume de aceeasi provenientã cu a celor din supermarketuri! Mai mult, spre deosebire de marile magazine, oamenii care merg în piatã nici nu stiu de unde provine marfa! Comerciantii preferã sã nu afiseze si tara de origine a produselor, desi, conform legii, acest lucru se sanctioneazã, ba, de multe ori, în dreptul legumelor de import, scriu, mare, „legume România”. Acest lucru îi induce în eroare pe vasluieni, care cred cã îsi cumpãrã produse pe care comerciantii le-au achizitionat, la rândul lor, de la producãtori, când, de fapt, pun în sacose adevãrate bombe chimice! Toti consumatorii sunt expusi riscului de a dezvolta diverse boli sau de a le agrava pe cele de care suferã, dar efectele pot fi dezastruoase în cazul femeilor însãrcinate si al copiilor.

Ce sã mâncãm?

„Ce altceva sã mâncãm? Stim cã ne omoarã ãstia cu chimicalele, dar ce putem face? Unii sunt mai norocosi, au pãmânt la tarã, sau locuiesc la casã, si îsi mai pot face o bucãticã de grãdinã. Dar altii ca mine, care locuiesc si îsi fac aprovizionarea numai din magazine, cumpãrã si mãnâncã ce se gãseste la vânzare si-apoi, fiecare, dupã cum i-o fi norocul!”, a spus Ileana Postolache, pensionarã din Vaslui. „Stiu cã tot ce se gãseste de mâncare pe piatã este plin de chimicale. Nu numai fructele si legumele, dar si carnea. Productia autohtonã nu este încurajatã, asa cã suntem obligati sã consumãm ceea ce ne aduc altii”, a declarat Ion Luca, muncitor la un atelier de mobilã.

Un singur ardei turcesc, 24 de substante chimice !

Cel mai nou studiu Greeenpeace aratã cã legumele si fructele proaspete din Turcia contin cele mai pesticide dintre produsele tãrilor UE. Astfel, un ardei turcesc are nu mai putin de 24 de substante chimice, în timp ce perele au „numai” 10, iar strugurii, 9.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.