spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Funeraliile lui Shinzo Abe costă bugetul Japoniei 12 milioane de euro

- Advertisement -

Japonia a alocat în total aproximativ 1,6 miliarde de yeni, echivalentul a 12 milioane de euro, pentru funeraliile naţionale ale fostului premier Shinzo Abe, asasinat în luna iulie, în timp ce ținea un discurs. Presa locală apreciază că aceste costuri ridicate s-ar putea să nu fie agreate de japonezi. Guvernul premierului Fumio Kishida anunţase iniţial că va cheltui 249 de milioane de yeni din banii contribuabililor pentru funeraliile de stat propriu-zise, stabilite pentru 27 septembrie, notează dpa, citată de Agerpres.

Secretarul şef al cabinetului nipon, Hirokazu Matsuno, a anunţat marţi că guvernul japonez a decis să aloce suplimentar 1,4 miliarde de yeni (aproximativ 10 milioane de euro) – 800 de milioane de yeni pentru acoperirea costurilor pentru securitate şi 600 de milioane de yeni pentru primirea demnitarilor străini şi gestionarea şederii lor în Japonia.

Până în prezent a fost dificil de calculat costurile legate de securitate şi de primire, dar acum ştim că vor participa reprezentanţi ai aproximativ 190 de delegaţii, inclusiv 50 de şefi de stat, aşa că am putut face o estimare”, a explicat el.

Citește mai mult la: https://digi24.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.