spot_img
spot_img
10 C
Vaslui
08-mai-2025

Gest admirabil al patronului restaurantului Vechia Roma: „Suntem alãturi de cei care ne-au fost alãturi, când ne era bine!”

- Advertisement -

INITIATIVÃ… La Vaslui, restaurantele, barurile si pizzeriile s-au închis, imediat ce a apãrut Ordonanta Militarã nr. 1. Conform ordonantei, singurele activitãti de alimentatie publicã permise au rãmas cele cu livrare la domiciliu. Dar, cum multi vasluieni s-au baricadat în casã cu munti de provizii, livrãrile de pizza sau alte bunãtãturi pregãtite în bucãtãriile putinelor restaurante rãmase în activitate nu sunt foarte mari. „Am vorbit cu personalul, în special bãietii mai tineri, si am spus sã dãm împreunã o mânã de ajutor comunitãtii, în aceste momente, asa cum si comunitatea a fost alãturi de noi, atunci când ne era bine si restaurantul era plin. Asa cã, am decis sã ajutãm pe orice persoanã în vârstã care nu se poate deplasa, ne poate suna si ne poate ruga sã-i facem aprovizionarea, fãrã sã luãm niciun leu comision. Doar un gest de suflet, de omenie, de solidaritate umanã”, spune Florin Ciucã, patronul de la Vechia Roma.

Ciucã spune cã a fost sunat de mai multi prieteni, ai cãror pãrinti în vârstã sunt la Vaslui, fiind rugat sã le facã aprovizionarea cu cele necesare. „Au trimis banii, noi le-am cumpãrat tot ce au nevoie din magazine si le-am dus acasã. Asa s-a nãscut ideea de a ajuta pe toate persoanele vârstnice din Vaslui, fãrã niciun comision, sã ne sune si sã ne spunã ce doresc sã le cumpãrãm, ne dau banii si le aducem acasã ce au nevoie. Sunt momente grele, în care fiecare trebuie sã-si ajute semenii cu tot ce este posibil. Am discutat cu angajatii si le-am spus cã, desi ne merge prost acum, nu trebuie sã-i uitãm pe cei care ne-au fost clienti si au fost alãturi de noi, când eram în activitate”, spune patronul de la Vechia Roma. Este adevãrat, aproape 80% din personal este acasã, în aceste zile, pentru cã vânzãrile de pizza sau de alte produse din bucãtãria restaurantului – pentru cã bucãtarii sunt la treabã – nu sunt foarte mari. „Trebuie sã rezistãm. Nu cred cã va fi aceastã mãsurã luatã doar pentru o lunã, ne pregãtim pentru 2-3 luni foarte grele, în care singurele noastre venituri vor veni din livrãrile la domiciliu. Au scãzut destul de tare vânzãrile, dar sunt optimist cã vom prinde si vremuri mai bune. Trebuie doar sã fim uniti”, spune Florin Ciucã.

Pericolele care îi pândesc pe managerii de restaurante sau hoteluri

În conditiile în care mii de baruri, hoteluri si restaurante din România s-au închis, pe perioada stãrii de urgentã, sunt o serie de scenarii pe care patronii din turism si alimentatie publicã, cum este cazul vasluianului Ciucã, trebuie sã le aibã în vedere. Primul ar fi cã, în absenta unui ajutor de la stat, unii dintre ei vor închide afacerile, însã aceastã hotãrâre vine cu o serie de riscuri, inclusiv varianta în care îsi vor pierde atât de mult din cota de piatã, din oaspeti si personal, încât nu vor putea reveni, la sfârsitul perioadei. Vor rezista doar cei care se concentreazã pe salvarea afacerilor si pe generarea de venituri adiacente. De aceea, este foarte important ca managerii din acest domeniu sã nu omitã aspecte precum verificarea stocurilor si a gradelor de conformitate ale produselor, igienizarea spatiilor de depozitare, orele lucrate de personal, astfel încât acestea sã rãmânã în limitele legale. Mai este un punct dureros pentru acesti manageri. Unii ar putea fi pusi în situatia de a nu-si putea plãti chiriile, multe cazuri de acest gen fiind si în Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.