8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Ghețarii din Elveția se topesc și scot la lumină schelete și epave de avioane

- Advertisement -

Creșterea temperaturilor topește ghețarii din Elveția și îi face să-și dezvăluie secretele. Drumeții au descoperit în această vară rămășițe umane neidentificate și epava unui avion prăbușit acum mai bine de jumătate de secol, relatează The Guardian.

Doi alpinişti francezi au găsit oase umane miercurea trecută, în timp ce escaladau gheţarul Chessjen din cantonul de sud Valais, a confirmat luni un purtător de cuvânt al poliţiei. Scheletul a fost ridicat de pe ghețar cu elicopterul în aceeași zi.

Oasele au fost descoperite în apropierea unei cărări vechi, care nu mai e folosită de aproximativ 10 ani, a spus Dario Andenmatten, paznicul cabanei Britannia, de unde încep alpiniştii ascensiunile în regiune. Cei doi drumeți au făcut descoperirea doar pentru că se bazau pe o hartă veche.

Andenmatten a spus că este vorba, cel mai probabil, despre o persoană care a murit „cândva în anii 1970 sau 80”.

Cu o săptămână mai devreme, un alt cadavru fusese găsit pe ghețarul Stockji, lângă stațiunea Zermatt, la nord-vest de Matterhorn. În ambele cazuri, poliția din Valais a spus că procesul de identificare a rămășițelor umane prin analiza ADN este încă în curs și va dura „încă câteva zile”…https://www.digi24.ro/stiri/externe/ghetarii-din-elvetia-se-topesc-si-scot-la-lumina-schelete-si-epave-de-avioane-2043371

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.