spot_img
26.7 C
Vaslui
02-iun.-2025

Grãdina din spatele restaurantului Vecchia Roma (foto)

- Advertisement -

O nouã terasã în Vaslui, care schimbã total conceptul servire în aer liber

OPEN S-a deschis cea mai tare terasã din Vaslui. Restaurantul Vecchia Roma schimbã standardul în acest domeniu. Pe lângã oferta culinarã de exceptie, reprezentantii restaurantului propun un nou concept. Ambianta este la fel de importantã precum meniul comandat. “Degeaba ospãtarul aduce o farfurie bine realizatã de bucãtar, dacã decorul nu este unul pe mãsurã” spune Florin Ciucã, proprietarul de la Vecchia Roma. Dacã treceti pragul acestei terase, în primul rând veti fi socat de vegetatia bogatã care-ti creeazã impresia cã vã aflati într-o grãdinã. Printre plante se aude susurul apei. Dupã ce a schimbat conceptul de pizzerie în Vaslui si a adus primul chef cu nume din România în bucãtãria sa, Florin Ciucã produce o nouã revolutie: grãdinile suspendate din Vaslui.

Povestea pizzeriei de la sensul giratoiu, unde se întâlnesc cele douã drumuri din trei câte avem în Vaslui, varianta si b-dul Stefan cel Mare, e destul de cunoscutã. Multi vasluieni considerã cã aici se face cea mai bunã pizza din oras. Însã nimeni nu stie cum a pornit totul. “Prima pizza am fãcut-o la HP, era un restaurant la Nord, pe lângã Casa de Asigurãri. A fost prima mea experientã. Retetele de pizza, care acum se fac la noi, sunt de la cel mai mare pizzer din România, un bun prieten de-al meu de la Sighisoara, George” îsi aminteste Florin Ciucã. A lucrat aproape zece ani în Londra, în constructii si a deprins bunul gust al amenajãrilor. Încet, încet si-a pus afacerea pe roate si astãzi aici pe lângã pizzerie este si cel mai exotic restaurant. “De când lucram la Londra am învãtat cã cel mai important lucru într-un restaurant este curãtenia din bucãtãrie. Eu am mers mai departe. Am asezat bucãtãria în mijlocul locatiei, am pus geamuri, în asa fel încât clientii atât pe de terasã, cât si din restaurant sã vadã cum se preparã mâncarea. Apoi am avut ambitia sã vinã un bucãtar cu experientã si cosmopolit. Eram sãtul sã ni se spunã cã la Vaslui suntem ultimii oameni si cã habar nu avem de noile tendinte. Am reusit sã-l conving pe Cãtãlin Manea, un chef cu state vechi din Brasov sã vinã la Vaslui si de atunci pot sã spun cã avem o varietate în meniul cu care venim în fata clientilor. O sã vedeti cã, cu noua terasã, o sã mai avem o surprizã. Vom lansa o nouã provocare” a mai spus acesta.

Noua terasã este semi-acoperitã, însã din interior ai senzatia cã este în aer liber. Aerul circulã lejer, iar fântâna artezianã produce o umiditate plãcutã. Vegetatia din jurul acesteia îsi creeazã senzatia cã esti într-o grãdinã. Mobilierul nu este unul de grãdinã, cu scaune de fier forjat si lemn si ales cu bun gust. Zici cã te afli într-un hotel de patru stele. “Nu mã întrebati cât a costat mobilierul cã nu vreau sã-mi amintesc. A costat cât o garsonierã, însã a meritat. Vreau ca cei care ne trec pragul sã se simtã ca într-un hotel de lux, iar când vine nota sã nu aibã emotii. Investitiile fãcute nu vor ridica preturile. Vor fi aceleasi pe care lumea le stie. Aceastã terasã e un vis de-al meu. E viziunea mea despre ceea ce ar trebui sã fie un astfel de loc, unde omul vine nu sã bea o bere sau sã mãnânce în fugã ceva, ci un loc unde vine sã se relaxeze si sã se simtã bine” a mai spus proprietarul terasei.

Piesa de rezistentã, un televizor gigant

Cum terasele sunt locurile unde microbistii vor sã vadã meciurile, Vecchia Roma le-a fãcut acestora o surprizã. Un televizor gigant cu diagonala de 2,03 cm. “Initial am comandat douã astfel de televizoare. Când au venit mi-am dat seama cã nu pot sã le pun pe amândouã. Nu avem spatiu. Asa cã la unul am renuntat si am adus altele mai mici. Sper ca ecest ecran gigant sã fie pe placul suporterilor. Probabil stiti cã sunt un pãtimas al fotbalului si vreau ca pe aceastã terasã meciurile sã se vadã cel mai bine” a mai spus Florin Ciucã. Dupã cum stiti, acesta a fost unul din initiatorii proiectului “Atletico Vaslui”, care dupã ce a dispãrut FC Vaslui a tinut sã nu lase orasul fãrã echipã. chiar dacã a început de jos, din Liga a-IV-a, echipa are mari sanse sã promoveze în C. “ Îmi doresc sã dau startul renasterii fotbalului la Vaslui. Dupã ce a dispãrut FC Vaslui, parcã orasul a murit. Cât voi putea, voi duce noua echipã cât mai sus si dacã voi reusi sã o promovez în liga a II-a o voi preda vasluienilor. Obiectivul meu e sã o aduc acolo” a spus Florin Ciucã.

Patru feluri noi de pizza

NOUTATE CULINARÃ În acest nou sezon, Vecchia Roma propune patru noi sortimente de pizza, care au ca noutate coloritul si ingrediente surprizã. Pentru prima datã la Vaslui, apare culoare verde pe pizza. Iatã ce ne propune Daniel, seful pizzerilor de la Vecchia Roma: Pizza Roma, care are, ca element coloristic, coditele de ceapã verde, iar ca noutate un ingredient nemaifolosit în pizzeriile clasice: mascarpone. Urmeazã Pollo Italian si A la Chef, douã sortimente de pizza unde rucola dã culoare, iar ingredientele surprizã sunt panna de cucina si crudo. Nu în ultimul rând, Daniel ne propune o pizza intitulatã Deliciosa, în care elementul surprizã este ardeiul iute, mascarpone si chorizo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.