24.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Grãdina Publicã Bârlad, închisã timp de un an pentru lucrãrile de reabilitare! (FOTO)

- Advertisement -

FÃRÃ GRÃDINÃ PUBLICÃ … Nu era destul cã Bârladul aratã ca un oras din Ucraina, cu strãzi fãcute praf, începând de sãptãmâna viitoare, nici Grãdina Publicã nu se va simti prea bine… Firma care va executa lucrarea a preluat obiectivul, astfel încât de luni, 26 septembrie, principala oazã de verdeatã a Bârladului va deveni inaccesibilã publicului larg. Lucrãrile de anvergurã care vor fi executate impun luarea unor astfel de mãsuri, Grãdina Publicã urmând a fi închisã pentru o perioadã de un an, acesta fiind termenul de finalizare prevãzut în contract.

Firma care va executa lucrarea este SC Iasicon SA Iasi. Lucrãrile vor începe în aproximativ o lunã, dupã ce vor mai fi îndeplinite câteva formalitãti impuse de lege, termenul de finalizare fiind de 12 luni de la data predãrii amplasamentului. Proiectul „Reabilitarea Grãdinii Publice” va fi realizat cu fonduri europene, suma fiind de 8,851 milioane lei (fãrã TVA). Toti comerciantii care functioneazã în perimetrul Grãdinii Publice vor trebui sã îsi reloce afacerile. Vor fi mentinute cãi de acces doar pentru aprovizionarea Grãdinii Zoologice si a restaurantului din apropiere. De asemenea, va fi asiguratã o cale de acces si cãtre terenurile de tenis, însã doar atât timp cât se vor mentine temperaturi externe propice practicãrii acestui sport.

Primarul, umil, vã roagã sã nu vã supãrati…

„Facem încã o datã apel la întelepciunea cetãtenilor Bârladului si îi rugãm sã înteleagã cã reabilitarea acestui important obiectiv pentru comunitatea noastrã nu se poate face altfel decât prin blocarea accesului publicului larg. Trebuie sã ne gândim cã sacrificiul pe care îl facem acum va avea ca finalitate o grãdinã publicã în care trecutul si prezentul se vor împleti armonios. Nu putem decât sã ne bucurãm cã peste un an bârlãdenii (si nu numai) vor avea la dispozitie si se vor putea mândri cu o grãdinã publicã complet reabilitatã, dar care nu va fi pierdut nimic din farmecul sãu istoric”, a declarat primarul Dumitru Boros.

FOTO: Aleea-cu-personalitati-Gradina-Publica.jpg

Ce elemente arhitecturale noi vor apãrea

Proiectul „Reabilitarea Grãdinii Publice” va fi realizat cu fonduri europene, suma fiind de 8,851 milioane lei (fãrã TVA). Iatã câteva dintre elementele arhitecturale ce vor apãrea:

– vor fi reabilitate toate aleile existente, prin montare de pavele, dar si realizare de alei noi ecologice, cu lespezi de piatrã si iluminat;

– vor fi realizate o pistã de alergat si o pistã de biciclisti;

– vor fi consolidate si reabilitate portile de acces; aspectul portii secundare va fi modificat, în sensul cã va fi adus la stilistica portii principale;

– în partea de nord va fi amenajat un teren de joacã, de 660 mp, în care vor fi integrate ansambluri tematice, precum si o tirolianã, locuri pentru cãtãrat etc.;

– un element important va fi realizarea unei piatete, intitulatã „Piata personalitãtilor bârlãdene”. Va avea formã circularã, cu o razã de 12 metri, pe care se vor monta radial 12 postamente din marmurã pentru busturi (acestea din urmã vor fi adãugate ulterior, pe mãsurã ce vor fi realizate de municipalitate, în afara proiectului). Între busturi vor fi montate bãnci si corpuri de iluminat decorative;

– pe aleile principale si în piatetã, vor fi montate pergole din lemn stratificat ce vor fi îmbrãcate în plante cãtãrãtoare;

– va fi construit un grup sanitar ultramodern, ce va include si cabine pentru persoanele cu dizabilitãti;

– vor fi realizate douã lacuri: unul, în suprafatã de 320 mp, va avea rolul de a colecta apele pluviale, iar cel de-al doilea lac va avea rol decorativ, în preajma lui fiind amenajate alei si amplasate bãnci. Acesta din urmã va asigura irigarea spatiilor verzi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Stimate, aceasta adresare e iornica, domnule primar! Ne puteti spune daca in acest sublim proiect, pe care dvs, cu dibacia recunoscuta de toti locuitorii orasului, l-ati nasit este cuprinsa si parcarea pentru ansamblul rezidential construit de o firma, nu-i dam numele, care a mai lucrat la proiecte finantate din fonduri europene? Nu de alta dar unele guri rele, de prin Primarie, spun ca blocurile respective, situate deasupra Lukoil, nu putea fi construite, LEGAL, decat daca aveau prevazute si spatii de parcare!

 2. Nu țin nici cu x nici cu y. Dar proiectul este prin fonduri europene și dacă nu se apuca când trebuie bani aia sunt pierduți. Adica nu se mai face nimic. Dar gândirea din ziua de azi. Vrea sa fie totul gata și frumos fără sa fie deranjat!

  • De impartial ce sunteti se vede de la o posta ca suneti fan Bouros! Unde s-a mai pomenit ca finantatorul UE sa impuna beneficiarului, UAT Barlad, data de incepere si durata proiectului? Tampenia ast, cu ordinul de incepere a lucrarilor apartine unor incompetenti din Primarie si, pentru ca a fost girata de Bouros, si primarului! Asa ca mai incet cu pianul pe scari anonimule fan Bouros!

 3. Primarul asta inconstient mai are un pic si inchide tot orasul mai putin strada pe care locuieste el, care arata impecabil! Probabil vrea sa ne determine sa plecam din oras si sa ramana numai el cu acolitii lui din consiliul local! Asta deja nu mai reprezinta nici locuitorii care l-au vota si nici partidul care l-a sustinut si actioneaza pe ersoana fizica! Pentru binele barladenilor nu mai candida peste doi ani!

 4. Daca se face…nu se face bine sau dureaza mult.
  Daca nu se face…de ce nu se investeste dom’le ?

  Toata lumea se plangea…cat spatiu e in gradina si cate se pot face. Vrem si noi ca in marile orase, cu locuri de joaca, piste de biciclete si toate cele.
  Pai aia din marele orase au pocnit din degete si au facut totul peste noapte ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.