spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Grindină cât mingea de tenis a lovit sudul Franței. Imaginile dezolante lăsate în urmă de furtună

- Advertisement -

Cod portocaliu de furtuni în Franța, în plin val de caniculă. Grindina de mărimea unei mingi de tenis a făcut prăpăd în sud-vestul țării. Bucățile de gheață au provocat pagube importante în agicultură, fie că au căzut direct pe câmp sau au distrus serele cultivatorilor. Pagube importante au suferit și vehiculele surprinse de grindină. Multe au parbrizul sau luneta sparte, plus urme de la forța ghiulelelor de gheață pe caroserie.

Furtunile cu vânturi puternice şi grindină urișă au lovit sud-vestul Franţei marţi, a anunțat Prefectura din Bordeaux.

Serviciile de urgenţe au răspuns la 900 de apeluri telefonice. Mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă. O tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată, iar doi copii au suferit răni uşoare.

Faimoasele podgorii şi alte culturi agricole din această regiune franceză au suferit pagube însemnate.

Serviciul naţional de meteorologie, Meteo France, a anunţat că unele dintre bucăţile de grindină au avut diametre de şapte centimetri. Vânturile au înregistrat viteze de până la 115 kilometri pe oră…https://www.digi24.ro/stiri/externe/grindina-cat-mingea-de-tenis-a-lovit-sudul-frantei-imaginile-dezolante-lasate-in-urma-de-furtuna-1984685

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.