spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Gustarea cu pâine si salam i-a bãgat în spital!

- Advertisement -

TRATAMENT Cei 11 copii din cadrul Grupului Scolar de Arte si Meserii Husi, clasa a IX-a “Comert” au revenit ieri la spitalul municipal Husi, pentru a fi vãzuti din nou de medici, dupã ce, cu o zi în urmã, li s-a fãcut rãu, spun cadrele didactice, dupã ce au mâncat pâine si salam, de la chioscul învecinat.

“Copiii au fost tinuti doar câteva ore ieri (1 februarie, n.r.) în sectia de Boli infectioase, li s-a administrat un tratament specific si s-a considerat cã pot fi externati. De asemenea, stiu cã DSP-ul a declansat o anchetã epidemiologicã în acest caz de toxiinfectie alimentarã”, a precizat medicul Wassouf Emad, purtãtorul de cuvânt al spitalului “Dimitrie Castroian” Husi. În prezent, starea elevilor este bunã. În ciuda gurilor rele care au speculat situatia ca fiind una provocatã de “elevii dornici sã chiuleascã de la ore”, conducerea institutiei respinge aceastã idee.

“Nici nu poate fi vorba despre intentia copiilor de a chiuli”!

PRECIZÃRI “Tin sã spun cã acesti copii sunt dintr-o clasã bunã, elevi navetisti, care depun eforturi pentru a veni la scoalã si a învãta carte. Un elev a mers într-o pauzã la un chiosc din apropiere si a cumpãrat pâine si salam, pentru toti ceilalti colegii. Acuzând apoi mâncãrimi, noi am decis cã e mai bine sã îi ducem la spital. Am mers organizat la spital, copiii au fost însotiti de profesori, nici nu poate fi vorba despre chiul sau tendinta lor de a se eschiva de la ore. Inclusiv astãzi, copiii au fost la spital, tot organizat, si-au continuat tratamentul. Au fost anuntate toate institutiile abilitate despre caz, inclusiv ISJ-ul. Cel mai important este însã faptul cã elevii nostri sunt bine si în afara oricãrui pericol. Verificãrile DSP-ului si ale DSVSA Vaslui vor arãta ce anume au continut produsele consumate de copii”, a precizat profesoara Elena Bârlãdeanu, director al Grupului Scolar de Arte si Meserii Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.