spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Guvernul s-a răzgândit: Nu mai creşte pensia celor care muncesc peste 65 de ani şi nici nu va permite cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat

- Advertisement -

Guvernul s-a răzgândit, neonorbndu-şi promisiunea de a stimula munca după vârsta de 65 de ani, potrivit Ordonanţei publicate săptămâna trecută în Monitorul Oficial, din care lipsesc exact prevederile care ar fi crescut cuantumul pensiei sau ar fi permis cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat.

Guvernul a adoptat, luni 30 august, Ordonanţa de Urgenţă 94/2021 care modifică legea pensiilor, însă două dintre principalele prevederi din proiectul iniţial au dispărut: cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat şi bonificaţiile pentru cei care aleg să lucreze după împlinirea vârstei de pensionare.   Documentul, iniţiat de Ministerul Muncii, prevedea faptul că orice pensionar cu pensie anticipată sau anticipată parţial se poate angaja în mediul privat fără a pierde pensia. Numai că ordonanţa adoptată luni şi publicată în Monitorul Oficial a eliminat această prevedere, a semnalat Economica.net.

Citeste mai mult: adev.ro/qyzz8u

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.