15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

Hackerul care a spart peste 70.000 de conturi a scapat de inchisoare

- Advertisement -

* el a primit trei ani cu suspendarea executarii * procurorii au constatat un prejudiciu de doar 1.550 de lei

Curtea de Apel Bacau s-a pronuntat, zilele trecute, in dosarul hackerului din Iasi care a spart peste 70.000 de conturi ale unor institutii si persoane fizice din intreaga tara. Instanta superioara a mentinut condamnarea data de Tribunal, anul trecut, de trei ani de inchisoare cu suspendare. Lucian B., trimis în judecata de procurorii DIICOT, la inceputul anului trecut, a batut recordul la infractiuni informatice.

Procurorii sustin ca acesta a desfasurat, in perioada 2011 – 2013, activitati de phishing, scam, hacking pe internet, a accesat fara drept sisteme informatice, a modificat, sters si restrictionat accesul la date informatice, a transferat neautorizat date din sisteme informatice, a produs programe informatice concepute si adaptate în scopul savârsirii infractiunilor, a detinut în site-ul sau special, cu denumirea „luke999.hostoi.com”, în contul de e-mail si în memoria unitatilor informatice, peste 74.888 de conturi, din intreaga tara, sustrase fraudulos, a cauzat un prejudiciu material unor persoane fizice din Bacau, prin modificarea si restrictionarea accesului la propriile date informatice (în data de 30.11.2011, a accesat electronic contul de abonat webcare Orange si a facut mai multe alimentari frauduloase ale unui cont sau cartela prepay), a detinut un CD cu filme in care apareau minori ce intretineau raporturi sexuale.

De asemenea, prin intermediul virusilor de tip troian ISR Stealer, keylogger, sniffer, atasati la un clip video cu denumirea “Metin2 Password Cracker”, postat pe Youtube, sub numele de utilizator “luke bagheera”, a descarcat într-un site datele de cont si parolele utilizate de un minor la accesul jocului electronic „Metin2” si i-a restrictionat acestuia accesul. In acelasi timp, anchetatorii vorbesc de 21 de utilizatori ai sistemelor informatice si clienti ai retelelor de telefonie mobila care au reclamat încarcari frauduloase de pe abonamentele lor catre numere necunoscute sau imposibilitatea accesarii propriilor sisteme informatice. Odata cu interceptarea si înregistrarea comunicarilor informatice ale hackerului, s-au descoperit mai multe numere de telefon ce au fost incarcate ilegal prin fraudarea unor conturi. Lucian B. negocia pe messenger cu alti utilizatori carora le propunea sa le alimenteze cartelele telefonice.
– See more at: http://www.desteptarea.ro/hackerul-care-a-spart-peste-70-000-de-conturi-a-scapat-de-inchisoare/#sthash.lzyNA1M9.dpuf
http://www.desteptarea.ro/hackerul-care-a-spart-peste-70-000-de-conturi-a-scapat-de-inchisoare/#sthash.lzyNA1M9.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.