“Hoarde” de sãlbatici drogati si beti au rupt copãceii ornamentali din Bârlad! (FOTO)

INCREDIBIL… Un bârlãdean cu mult simt civic a postat pe o paginã de socializare a municipiului Bârlad o fotografie, în care se vãd copãceii ornamentali de pe strada care duce spre Liceul “Petru Rares”, rupti!! Comentariul omului revoltat de asemenea vandalism, exprimã exact ceea ce gândesc toti cetãtenii normali la cap ai orasului. Din pãcate, politia Bârlad este extrem de indiferentã la actele de vandalism, ca si la plângerile cetãtenilor din aceste zone “negre” ale Bârladului: Casa Sturdza, Casutele sociale de pe Grigore Ignat, Blocul cu locuinte sociale de pe strada V.I.Popa … etc. Zecile de sesizãri ale oamenilor din zonele respective sunt de ani buni ignorate total de politie!

Iatã postarea bârlãdeanului indignat, care face apel cãtre toti cetãtenii care pot spune ceva despsre cei care au rupt copacii ornamentali de pe trotuare, sã sune la Politie:

“…Asearã (26 mai – n.r.) între orele 23.00 si 00.00, hoardele de sãlbatici, unii dintre ei drogati si beti, în drumul lor de la cãsute, Casa Sturdza si Blocul CFR (Blocul de locuinte sociale – n.r.) au rupt mai multi copaci ornamentali de pe strada Petru Rares repetând <<actiunea eroicã>> de acum ceva timp în urmã. Astfel de atitudini deloc civilizate nu fac cinste nimãnui, dar sunt îndreptate împotriva fiecãrui cetãtean onest din acest oras, care îsi plãteste dãrile locale pentru a avea un oras cât mai frumos. Eu refuz sã cred cã bârlãdenii cinstiti si civilizati pot accepta astfel de comportamente! De aceea, oricine poate da o mânã de ajutor la prinderea fãptasilor. Întrebarea mea e urmãtoarea pentru autoritãti: Dacã-i vezi la 12 noaptea în stradã, de ce nu-i întrebi ce fac la ora aia în fatã la Casa Sturdza?? Din cauza asta se întâmplã astfel de fapte! Din cauza asta stau la bãut în stradã cu câte 10 – 20 beri si la fel nu-i mai întreabã nimeni nimic!! A trecut starea de urgentã, ce sã ne mai batem capul! Cum sã nu faci întreceri cu masini fãrã tobã sau sã dai muzica la maxim la 12 noaptea la masinã, politia trece, ei rãmân ! Se mai sparge un bancomat, acum noroc cã a fost de lapte, se mai furã o masinã … nimicuri de astea!”, a scris bârlãdeanul revoltat!

Noi mai adãugãm cã au fost rupti 15 copaci, prejudiciul fiind de 2500 de lei, inclusiv manopera plãtitã pentru a fi plantati si îngrijiti. A fost depusã, de cãtre inginera Olga Ungureanu, sefa Serviciului de Gospodãrie Comunalã si Spatii Verzi, din cadrul Primãriei Bârlad, o plângere la Politia Localã Bârlad si una la Politia Bârlad, pentru infractiunea de distrugere.

Politistii bârlãdeni nu miscã “în front” în fata etnicilor, aducând populatia la exasperare!

Nu scriem pentru prima datã cã locuitorii blocurilor din spatele Bisericii „Sf. Spiridon” si de lângã Casa Sturdza au ajuns la capãtul rãbdãrii. Indiferenta crasã a autoritãtilor care trebuie sã impunã legea fatã de actiunile huliganice ce se petrec aproape searã de searã în acest cartier central al Bârladului, i-a adus la exasperare . Zeci de locuitori au fãcut memorii peste memorii si au trimis la redactie strigãte de ajutor. „Ne-au zãpacit zilele de Paste, de dimineatã pânã la 12 noaptea numai în bãuturã si galãgie în fata blocului si în spate pe gârlã! Searã de searã este asa, gãlãgie, masini turate, muzicã la maxim, betii si droguri…. Am vãzut ca nici politia nu se mai opreste la ei … Ce sã mã mai mir când vãd ce e în tarã ! Ajutati-ne, faceti cunoscutã aceastã situatie!” sunã un mesaj disperat al unei locatare a zonei.

„În fiecare an, din ziua în care începe ca vremea sã se încãlzeascã, apar gãsti formate din indivizi – unii nou-veniti în zonã, altii sunt fete cunoscute-care încep sã se ocupe cu diferite activitãti ilegale sau cu tulburarea linistii publice. În fiecare zi si spre noaptea târziu se adunã în fata blocului D3, precum si la coltul gardului Casei Sturza, spre magazinul Zamora, indivizi care consumã permanent alcool si substante etnobotanice. Sticlele goale, cutiile de bãuturã si alte ambalaje sunt aruncate în curtea muzeului sau dupã blocul D3 si chiar în mijlocul drumului. Vorbesc urât, înjurã, se iau de oamenii care trec pe acolo, de copii, de bãtrâni, de femei. Fac gãlãgie, urlã, tulburându-ne linistea si confortul. Nimeni nu are curajul sã le spunã ceva. Politia localã, Politia municipalã si echipajele de jandarmi trec rar prin zonã, iar atunci când se întâmplã sã treacã, nu iau nicio mãsurã. Nu le adreseazã huliganilor niciun cuvânt, iar de amenzi nici nu poate fi vorba”, spun oamenii din zonã, într-un memoriu adresat în urmã cu doar un an tuturor institutiilor statului! Rezultatul memoriului? ZERO! Probabil cã politistii bârlãdeni, vãzând ce se întâmplã în tarã, preferã sã „ocoleascã” zona gri din apropierea centrului orasului, ca sã nu fie atacati de „Spartacus” si alti drogati si betivi ca la Hunedoara, Codlea, Pitesti si Rahova?? Cã avem si noi din ãstia, numai cã nu avem politisti ca acolo!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ