spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Hora Unirii în care s-au prins consilierii PSD cu scaun la (în) cap, transformată în bătuta de la Huși

- Advertisement -
BĂTAIA ANULUI… Consilierul județean PSD Bogdan Popa, temporar și director la spitalul din Huși, bătaie ca-n „Șapte Păcate” cu regizorul Claudiu Romila, consilier local PSD în barul Gin Tonic.

CONTURI REGLATE… Scene șocante s-au petrecut ieri în barul Gin Tonic din municipiul Huși, unde doi membri de seamă ai organizației locale a PSD au încins o bătaie cum doar în filme mai vezi! Și-au aruncat cu paharele de whisky între ochi, și-au cărat pumni și și-au dat cu scaunele în cap, mai rău ca în filmele cu Mărgelatul. Protagoniștii au fost regizorul Claudiu Romila și managerul Spitalului municipal „Dimitrie Castroian” Huși, medicul Bogdan Popa. Cei doi abia ce jucaseră împreună cu primarul Ioan Ciupilan și cu alți colegi de partid, hora unirii în parcul „Cuza”, ca la nici două ceasuri distanță, să încingă un fel de… sârbă a dezbinării, în cârcima de lângă Poștă. Acolo au ajuns cu toții la invitația primarului Ioan Ciupilan, care a vrut să ude evenimentul cu un „șpriț” colegial, la Gin Tonic. Numai că în timp ce toată lumea era relaxată, spun martorii, managerul Bogdan Popa ar fi avut un comportament ciudat și deranjant, adresând expresii ironice inclusiv către primarul Ioan Ciupilan și către colegele de partid, prezente la agapă. Preventiv, după ce i-a întors câteva replici, primarul Ciupilan și ceilalți social-democrați au părăsit barul, la masă rămânând doar regizorul Claudiu Romila să îi țină companie managerului de la spital. Numai că, în loc să petreacă prietenește, ca doi buni colegi de partid, lucrurile au luat-o razna. Discuțiile au început să se încingă, mai ales că erau stropite cu coniac și whisky din belșug. Managerul Bogdan Popa ar fi vrut atât de tare să îi demonstreze regizorului că îi este superior intelectual, încât a ajuns să îl facă „gunoi” și să îl amenințe că „îl va tăia pachete” și îl va băga în portbagaj. Regizorul, spun cei care au tras cu urechea la discuțiile destul de sonore, de altfel, ale celor doi, îi dădea replici calculate, care îl scoteau și mai tare din sărite pe managerul pus pe harță. Angajații barului au presimțit că treaba se va complica, astfel că, pentru a-i mai potoli pe protagoniști, le-a dus „din partea casei” și o pizza la masă. Degeaba, însă! În loc să mănânce, s-au luat la bătaie. Primul a reacționat regizorul Romila, care, jignit de o vorbă a medicului, a pus mâna pe un pahar de whisky și i l-a aruncat managerului Popa direct în față. De aici s-a declanșat o bătaie mai ceva ca în filme. Numai că ea nu prea a fost echitabilă, întrucât Claudiu Romila, incomparabil mai vânjos decât Popa, i-a cărat câțiva pumni serioși managerului neastâmpărat, finalizându-și apoi toată „intervenția” cu un scaun în cap. Când a scăpat din mâinile regizorului, vizibil șifonat, Bogdan Popa a sunat repede la 112, chemând Poliția în ajutor.

Ideea ca festivitatea din parcul „Cuza” să fie încheiată la un șpriț a aparținut primarului Ioan Ciupilan. Acesta și mai mulți colegi și colege din PSD Huși au mers în barul de lângă Poștă, Gin Tonic. Între cei prezenți era și regizorul Claudiu Romila, dar și managerul spitalului Huși, Bogdan Popa. Din spusele unora dintre cei prezenți în bar, managerul Popa avea o atitudine ciudată și replici deranjante pentru unii dintre colegii săi de partid. „Dacă vreți să mai întăriți partea inteligentă a mesei, pot să vin eu acolo să vă ajut”, s-ar fi adresat Bogdan Popa primarului Ciupilan, care stătea lângă câteva colege de partid. Primarul nu l-a răbdat și i-a dat la rândul său o replică destul de tăioasă și autoritară. Cum Popa părea pus pe harță, l-ar fi luat în vizor pe regizorul Romila. Întâmplarea a făcut ca Popa și Romila să rămână doar ei la masă, după ce toți ceilalți colegi au plecat. Tot ceea ce au discutat cei doi în separeul pe care l-au ocupat nu a rămas un secret pentru nimeni din jur, căci ambii vorbeau atât de tare, că era posibil să se audă din stradă vorbele lor de duh. La un moment dat, Bogdan Popa și-ar fi adus aminte că regizorul Romila a aspirat la funcția de conducere a PSD Huși și, iritat de o așa cutezanță, a început să îi spună verde în față că e „un nimeni”, că e „un gunoi” și că discursul său de la alegeri a fost prea lung și prea… enervant. Regizorul Romila, care, prin natura activității sale profesionale, se cam pricepe să pună în scenă o „reacție” cu efect garantat, nu s-a lăsat nici el mai prejos. Cum pe masă curgea ba coniacul în paharul regizorului, ba whiskyul în paharul medicului Bogdan Popa, tensiunea se acumula de la o clipă la alta.

Dramatic: regizorul Romila i-a aruncat cu paharul de whisky în față managerului Popa. Riposta medicului însă… a eșuat lamentabil!

La un moment dat, cei doi, băuți strașnic și unul și altul, aveau o atitudine de nu se mai înțelegea exact dacă sunt cei mai buni prieteni sau dacă au de gând să se ia la bătaie. „Când vorbeau liniștiți, când se făceau în fel și chip și se înjurau. Medicul de la spital era mai tare în gură și îi spunea celuilalt că îl bate și îl bagă în portbagaj”, a spus povestit, amuzat, unul dintre martorii involuntari ai situației. La un moment dat, medicul Popa a comandat o sticlă întreagă de whisky și s-au apucat să bea. Angajații barului, văzând scena și anticipând, prin prisma experienței, că cei doi sigur se vor încăiera, le-ar fi dus la masă chiar și o pizza „din partea casei”, cu chip să mai și mănânce, nu doar să bea fără măsură. Degeaba, însă! La un moment dat, Bogdan Popa a început să strige la regizor și să îl facă „gunoi”, timp în care regizorul, enervat, s-a ridicat de la masă, i-a luat paharul cu whisky din față și i l-a aruncat direct în față. Popa s-a ridicat și el, gata de bătaie, numai că Romila, mai dibaci, se pare, într-ale confruntărilor fizice, a început să îi dea câțiva pumni managerului, după care, ca într-o scenă de film, a pus mâna și pe un scaun cu care nu s-a sfiit să-i dea peste cap. Apoi, a părăsit localul, în timp ce bietul manager striga ca din gură de șarpe „poliția, poliția”. În învălmășeala generală, se pare că regizorul Claudiu Romila i-ar fi luat telefonul lui Popa, dar s-a întors înapoi și i l-a înapoiat. La fața locului a ajuns și Poliția în scurt timp de la ora la care s-a sunat la 112, și anume 14:41. Fără îndoială că tot balamucul social-democrat a fost surprins pe camerele de supraveghere ale locației, iar anchetatorii care au deschis deja un dosar penal vor analiza întreaga situație, secvență cu secvență.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri