6.9 C
Vaslui
10-dec.-2022

Horoscopul politicienilor vasluieni

Array
- Advertisement -

Senator Cristian David – PNL, capricorn, ornitorinc

Sunteti vãzut din ce în ce mai rar la Vaslui. E curios acest lucru mai ales cã nici pe la Senat nu prea veniti. Penelistii vasluieni au nevoie de suportul dvs, tinând cont cã presedintele Ciurariu are ceva probleme de sãnãtate si nu poate sã-si exercite atributiile. De exemplu, consilierii PNL din CJ, sau cei de prin consiliile locale nu prea stiu ce au de fãcut. Nici cu PSD-ul nu le-ati dat undã verde sã se alieze, iar cu PDL-ul le-ati interzis sã colaboreze.

Senator Vasile Pintilie – PD-L, capricorn, gugustiuc

În sfârsit se vede un culoar pe care puteti sã vã afirmati politic în Bârlad, orasul în care acum doi ani Titi si Solomon fãceau ce vroiau cu electoratul. Bârlãdenii au sesizat cã diplomatia altor primari de municipii din judet în relatia cu Puterea a dat roade. Orasele lor înfloresc, iar Bârladul stã pe loc. Gura spartã a lui Solomon face foarte mari deservicii. Faptul cã ati reusit sã tineti în viatã finantarea pentru DN 24, în conditiile în care alte proiecte asemãnãtoare au fost amânate este un atu care va conta mult în ochii electoratului.

Deputat Adrian Solomon – PSD, taur, vulpoi

V-ati cam dat la fund, vorba lu’ Axinte. În Parlament sunteti suspect de tãcut, pe la Bârlad si mai tãcut. Umblã vorba cã v-a certat pânã si primarul Constantinescu pentru gura spartã pe care o aveti. Cicã i-ati încurcat socotelile cu semnarea PID-ului pe Bârlad, iar dupã trãsnaia cu “finalizarea”, proiectul chiar ar fi fost parcat. De cele mai multe ori gura bate restul.

Deputat Dan Marian, PDL sau independent, maimutã

Ati fost inteligent când l-ati provocat pe Buzatu sã-si asume candidatura la presedentia CJ de peste doi ani, exact dupã momentul semnãrii de cãtre Udrea a contractelor de finatare a PID-urilor pe Vaslui si Husi. Practic i-ati furat startul de campanie lui Buzatu, care a fost nevoit sã recunoascã cã nu a avut nicio contributie la aceste proiecte fundamentale pentru cele douã orase. Aveti grijã sã nu vã pierdeti suflul pânã în 2012, dar mai ales cu cine vã “înhãitati” la treabã pentru aceastã cursã.

Doina Silistru – PSD, scorpion, pupãzã

Sunteti supãratã foc si cu nervii la pãmânt. Ati mai plânge, dar nu vã mai vede nimeni. Toate acestea vi se trag de la debarcarea din functia de secretar al Senatului, functie care vã conferea un anumit statut si chiar unele avantaje. Asadar, ati fost scoasã din biroul dvs. mare si frumos, masina la scarã nu mai aveti, iar colegii nu vã mai bagã în seamã. E grea Opozitia, dar mai grea e opozitia în partid.

Dan Bordeianu, deputat PNL Taur, vulpoi

Ati dat de gustul banilor. Probabil v-ati propus ca în acesti doi ani de mandat sã vã umpleti borcanele cu miere, fiindcã stiti cã altã datã nu veti mai avea sansa. Dupã ce ati dat lovitura la Ordonanta 7, când v-ati luat 20% din totalul banilor alocati pe judet, v-ati înscris si la licitatiile mai “mãnoase” de prin judet, mai ales la cele de pe mãsura 3.2.2. Numai cã ati luat-o în barbã. De exemplu, la Ivesti, desi trãgeati nãdejde ati fost executat. Cineva a fost mai iute.

Vasile Mihalachi – PSD, presedinte CJ, taur, buldog bãtrân

Dupã ce ati fãcut o curã de teatru la Casa de Culturã, v-ati bãgat în bârlog la odihnã. E si firesc, dupã zbuciumul de la nuntã si toatã tevatura cu festivalul Tãnase, unde ati spart mai bine de un miliard din banii nostri, sã fiti obosit. Doar constructorul Vasile Butnaru v-a deranjat din hibernare în aceastã sãptãmânã. A venit cu darul pentru fiica dvs., fiindcã a uitat sã-l dea la nuntã. De aceea l-ati pedepsit nitel, lãsundu-l sã astepte la usa ca pe vremurile lui Manole.

Levente Szekely – prefect Vaslui, Taur, ornitoring

Nici Dumnezeu nu mai tine cu dvs. La târgul pe care l-ati organizat, fiindcã expozitie în niciun caz nu a fost, a plouat într-una, iar când s-a terminat, soarele a iesit sugubãt ca sã vã facã în ciudã. Dar nu v-ati enervat, fiindcã servantul Hulutã v-a anuntat cã bãnutii s-au strâns si chiar s-au fãcut si ceva economii. Multi n-au mai fost la masa festivã, altii desi au plãtit nici nu au mai venit. Pentru noi vasluienii a fost un semn, cã nici mãcar “râul, ramul” nu prea vã vrea în judet.

Ciprian Iftimoaei – prefect, sãgetãtor, cotoi

Sãptãmâna aceasta ati ales sã vã spãlati de pãcate. Ati fost la Prea Cuvioasa Parascheva, la Iasi, ocazie cu care ati luat masa cu Patriarhul si cu Mitropolitul Moldovei. Am înteles cã ati primit si o binecuvântare, dar mai ales niste învãtãminte. Vi s-a spus sã nu fiti supãrat cã v-a luat locul prefectul ungur, fiindcã e lucrarea lui Dumnezeu. Ar fi fost mai periculos un prefect ungur în Ardeal, decât unul aici în tara lui Stefan cel Mare.

Vasile Pavãl, primar Vaslui, Bou, vãrsãtor

Cristea stã la cotiturã si nu vã iartã. Din vicele Vasile nu v-a scos la o emisiune TV, semn cã el nu vã considerã primar. Mai mult v-a apostrofat cã nu i-ati cerut ajutorul ca parlamentar, preferând alti demnitari în locul sãu, de parcã ati fi avut cui. Si greva spontanã de la Primãrie v-a luat prin surprindere. Functionarii din Primãrie nu prea aveau de ce sã strige “Jos Guvernul Boc! “, fiindcã acesta tocmai le-a fãcut cadou vreo 13 milioane de euro.

Titi Constantinescu - primar Bârlad, vãrsãtor, rãtoi gripat

Dupã ce ati tras o cearta cu Axinte, adicã deputatul Solomon, v-ati dus sã vã rãcoriti în Deltã. Acuma trage stiuca bine. Era normal sã fiti agitat dupã ce ati aflat de la ADR Nord Est, cã PID-ul pentru Bârlad a fost parcat pe o listã de asteptare la ministerul lui Udrea. Femeia cicã ar fi zis cã în orasul aluia cu “finalizarea” nu va cãlca niciodatã. Totusi nu vã pierdeti nãdejdea. Ziceti-le alora de la PDL cã treceti la ei, si totul se rezolvã.

Ioan Ciupilan, primar Husi, peste, sarpe

Nu prea ati mai avut interes anul acesta sã iasã Sãrbãtorile Husului cum trebuie. Ce sã-i faci, interesul poartã fesul. Pe scurta cronicã ar suna cam asa: Cele 30.000 de sarmale au fost vreo 5.000, dacã nu si mai putine. La un moment dat s-a terminat si pâinea, iar dupã ce s-a întunecat, cei din cort îsi scoteau ochii cu furculitele. Târgul mesterilor populari a fost o paradã jalnicã a unor tigani ambulanti, iar pe scenã au evoluat niste formatii palide care fredonau ceva de genul “Cântecul meu miroase a diazepam!”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.