1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Huseanca Mona Pivniceru, învestitã Ministru al Justitiei!

- Advertisement -

SUCCES… Mona Pivniceru i-a fãcut mândri asearã pe huseni, când, în ciuda unui context politic frenetic, a unor piedici si tergiversãri comentate îndelung în mass media, ea a devenit Ministrul Justitiei! Privitã ca un profesionist desãvârsit, Mona Pivniceru merge în fruntea Justitiei ca ministru independent, chiar dacã propunerea a venit din partea PNL. Învestirea sa a fost cu atât mai spectaculoasã, cu cât Mona Pivniceru a recurs anterior la un gest fãrã precedent, care i-a subliniat dorinta de-a conduce un sistem pe care îl cunoaste perfect: a renuntat într-o clipã nu doar la locul din CSM, dar si-a dat demisia si din magistraturã, devenind, cu mult curaj, un simplu cetãtean, gata sã ia totul, de astãzi… de la zero!

“Este un bun profesionist”, a spus despre ea inclusiv presedintele Traian Bãsescu, cu care Mona Pivniceru a avut mai multe dispute. Si “nimic nu este mai pretios, decât respectul adversarilor”, dupã cum spunea Octavian Paler. Personalitatea sa fermã, dar si pitoreascã, bazatã pe o foarte bunã pregãtire profesionalã si, nu în ultimul rând, pe un stil personal original, au fãcut ca magistratul husean sã treacã drept un om de care România are nevoie. Acest lucru a fost spus inclusive de colegii judecãtori din CSM, care n-au prea vrut s-o lase pe Pivniceru sã plece din sistem. “Ea este un simbol, nu trebuie sã plece din rândul nostrum, al judecãtorilor”, au spus acestia, în sedinta tensionatã, în care s-a luat în discutie demisia ei. Totodatã, Puterea s-a bucurat cã Mona Pivniceru vine la Guvern, pentru cã “încrederea cetãtenilor în toate instantele si în toti oamenii Justitiei rãmân un deziderat, iar un om ca doamna Pivniceru dã o sansã îndeplinirii acestui deziderat”, a spus Crin Antonescu, la momentul învestirii.

“Îmi doresc ca justitia sã nu fie pusã la mijloc, sã fie lãsatã sã rãmânã neutrã”!

“Am de gând sã lupt pentru independenta financiarã a sistemului. Prioritatea Ministerului Justitiei este legatã de aplicarea Codurilor si, din toamnã, a Codului de procedurã civilã. Îmi doresc ca justitia sã nu fie pusã la mijloc, sã fie lãsatã sã rãmânã neutrã, cum de altminteri si este, si sã nu fie revendicatã de nimeni ca pretext politic. Voi lupta sã existe o independentã realã, adicã si financiarã!”, a declarat Mona Pivniceru. întrebatã de jurnalisti cum va fi relatia cu presedintele Traian Bãsescu, Pivniceru a rãspuns: “Va fi o relatie neutrã, respectabilã si separatã. Normalitatea presupune ca fiecare functie sã se manifeste în limitele constitutionale”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.