spot_img
18.8 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Hușenii, mereu surprinzători! L-au vrut tot pe Ioan Ciupilan primar, dar la Consiliul Local au răsturnat toate calculele

- Advertisement -

REZULTATE… Ioan Ciupilan este vechiul, dar si noul primar al municipiului Husi. Procentul cu care si-a devansat competitorii a fost unul categoric, de 59,6% din totalul voturilor exprimate. Rezultatul aratã, practic, faptul cã majoritatea husenilor, în ceea ce priveste primarul orasului, nu au avut nicio îndoialã si au mers la urne tintiți pe numele lui Ioan Ciupilan. Dintr-un total de 8.638 de voturi, primarul Ciupilan si-a luat partea leului, adunând în dreptul numelui sãu de pe buletinul de vot nu mai putin de 5.148 de voturi. La un asemenea scor, celor 5 contracandidati, Ciupilan nu le-a lãsat, la modul concret, nicio sansã. Asta nu înseamnã cã ei, aspiranti la functia de conducãtor al urbei, nu si-au dat silinta, fiecare în felul sãu, în maniera lui proprie, sã convingã electoratul. În definitiv, a fost o campanie cu rezultat previzibil. Surprizele uriase însã au fost la Consiliul Local, acolo unde AUR a reusit sã ajungã pe locul al doilea, cu un procent de 19,42, devansând PNL-ul, care a primit de la electorat 17,32%. PSD-ul obtine, asadar, 10 mandate de consilieri, AUR – 4 mandate, PNL – 4 mandate si USR-ul, surprinzãtor, reuseste si el sã îsi impunã un consilier în noul CL Husi.

Putini au fost cei care nu stiau, de dinainte de alegeri, cã Ioan Ciupilan este favoritul cursei si, fãrã discutie, fiind primar în functie, pleacã în campanie din „pole position”, însã, cu toate acestea, cei 5 contracandidati sunt de apreciat cã si-au jucat sansa. Fiecare a avut propria strategie, unii mai axati pe promovarea mesajului lor în discutii directe cu oamenii, altii, mai gãlãgiosi si mai critici la adresa primarului în functie; unii au adoptat o oarecare ofensivã online pentru a-si atrage simpatizantii, altii, din contrã, au fost mai putin prezenti în mediul virtual. Per total, fiecare a fãcut cum a considerat de cuviintã, desi doar idealistii au crezut sincer cã l-ar putea înfrânge pe actualul primar. Dacã unii spun cã Ciupilan are realizãri, de la asfaltul de pe strãzi pânã la cinematograful „Dacia” si înapoi, altii sunt convinsi cã pe acesta îl ajutã cel mai mult carisma personalã, cu care reuseste, iatã, de 16 ani, sã îsi atragã electoratul si sã se facã plãcut de alegãtori. Dovada acestui fapt este cã, oricâte neajunsuri i s-ar putea atribui, iar unii contracandidati chiar au încercat sã i le scoatã în evidentã, probabil carisma lui Ioan Ciupilan i-a fãcut pe localnici sã treacã cu vederea toate criticile. Altfel, nu s-ar explica procentul urias, de aproape 60% din totatul voturilor.

„Premiul de consolare” din competitia pentru functia de primar al Husului, atribuire neconvingãtoare. Locurile II si III, la diferentã de 4 voturi!

Contracandidatii primarului Ioan Ciupilan au fãcut ce-au putut, în conditiile date. Asa cum unii au estimat încã de dinaintea campaniei electorale, adevãrata bãtãlie pentru functia de primar al Husului s-a dat, de fapt, pentru… locul al doilea, care, desi fãrã relevantã în acest context, ar fi fost considerat ca un fel de premiu de consolare pentru competitorul care i-ar fi suflat în ceafã primarul Ciupilan. Numai cã „premiul de consolare” de la Husi, de data aceasta, a fost unul care nu s-a revendicat categoric, iar diferenta dintre locul al doilea si al treilea a fost la limita a 4 voturi, considerate de toti drept… incredibile. Cel care s-a clasat, în finalul scrutinului, imediat dupã primarul Ciupilan este avocatul Cãtãlin Tocu (AUR). Acesta a primit de la huseni 1.315 voturi (17,42%). Unii spun cã e mult pentru un partid fãrã bazin electoral la Husi, altii însã cred cã este cam putin fatã de amploarea campaniei, dar si de faptul cã, în entuziasmul general, membrii formatiunii deja îl prezentau public pe avocatul Tocu drept „viitorul primar”. Decizia însã a fost la localnici, care l-au plasat pe locul al doilea pe avocatul Tocu. Candidatul PNL, avocatul Radu Bobârnat, a fost al treilea în clasamentul final al confruntãrii pentru functia de primar . A primit 1.311 voturi (17,32%). În definitiv, pentru functia de primar, singurul loc ce conteazã cu adevãrat este primul, în rest, e doar un punctaj de orgoliu, pe care, fãrã îndoialã, politicienii locali îl vor analiza si, acolo unde lucrurile stau rãu, îi vor gãsi justificarea.

Surprize mari la Consiliul Local Husi! Husenii au pus AUR-ul pe locul II si USR-ul aproape de un mandat în CL

O surprizã a acestor alegeri a venit din partea candidatului USR, Andrei Brînzã. Acesta, cu un slogan inedit „voteazã un om cinstit”, a reusit isprava notabilã, de altfel, de a aduna 472 voturi. Bogdan Trifan de la PMP a adunat si el 232 de voturi, iar Andrei Bucur, de la Pro România, a primit de la alegãtorii huseni 160. Adevãrata mizã însã este pentru mandatele de consilieri locali. La Husi sunt 19 posturi de consilieri si, de fapt, aici va fi cel mai important punct, dupã alegerea primarului. PSD-ul a câstigat la Husi alegerile cu 49,49%. Pe locul II, mare surprizã, AUR, cu 19,42%, iar pe locul III, PNL, cu un procent de 17,32%. USR-ul face surpriza si el si câstigã un procent de 6,79% din voturile husenilor, iar PMP-ul îl urmeazã, cu un procent câstigat de 4,7%. Pro România a obtinut un procent de 1,6%, iar ADU – 0,69%. Rãmâne de vãzut cum se vor atribui, de facto, mandatele, inclusiv nominal, si care va fi configuratia noului Consiliu, însã cert este cã PSD-ul are la Husi majoritatea consilierilor locali.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

23 COMENTARII

 1. Ce ați votat asta o să aveți !
  Sigur că armata de putori din Administrația Publica Locală ,asistații social și babele au votat masiv „ciuma roșie „că au fost beneficii .Intr -un oraș

 2. -P.N.L TATARU bun profesionist destept mare spagar 25%
  Bobirnat bun profesionist destept iti ia banii pe degeaba imediat 17%
  Ciupian bun primar 50%
  totul este corect

  • Corect, ca un bun gospodar, a inceput refacerea covorului asfaltic, pe Dobrina, facut, electoral, in prezilele alegerilor. Doar nu suntem nascuti ieri sa fie pe garanție sau mai mult, pe donatie. Al naibii oras e de vina ca are asa relief si strica drumul, nu-i asa? Spagarii naibii. Ba, Mitica fiind profesor de formatie, a avut elevi buni, de la asfalt iese baieti….

 3. Vina este la PNL, când au condus tara, nu au făcut nimic pentru oameni. Au furat și ei ca PSD, chiar mai mult. Cum dracu sa te voteze lumea, daca tu ești mai hot că PSD ☹️🤕 In PNL sunt numai scursuri umane, chiar daca unii au școală mai multa, caracterul le este josnic…domn Tătaru 😉

 4. Nu mai comentați aiurea pnl-iștilor,ce campanie electorală ați avut?ați prezentat voi vreun plan de proiecte pt hușeni?ați crezut că rezolvați ceva doar prin denigrări,bârfă și ură.Ăstia sunteți voi ,ați primit ce ați meritat.RUSINE cu rezultatele obținute în toată țara sunteți de tot râsul!

 5. Asta s-a votat ,asta a iesit. Ca ne place ca nu ne place viata fiecruia merge mai departe. Ciupi hai ca mai face ceva dar o parte din consilieri…sunt varza , oricum la sedinte nu scoate unu o vorba, noroc de madam Popa ca destindea atmosfera. Asa ca ce ne plangem…

  • Ciupi, hai ca mai face CE? Nominalizeaza, cu 1. 2. 3. lucrurile realizate in mandatul trecut.
   Nota bene: nu mentiona, te rog, Cinema Dacia, gazonul verde, stratul subtire de asfalt care se reasfalteaza, renovarea vostului atelier scolar al scolii 1, fost sediu de banca
   Concret, ce a facut Ciupilan in 16 ani.

 6. Pe ceapulan doar pompele funebre îl mai scot din primărie…
  Iar cretineții, când veți fi nemulțumiți, să vă aduceți aminte : VOI L-ATI PUS !!!

  • Poate se impusca singur, din gresala, pe la destrabalarile zis vanatori. Ca na omul se mai relaxeaza din stresul… lucrurilor corect facute pentru urbe. Ca esti stresat cand faci cate o chestie.

 7. Ati obținut un procent mai mare rușinea,ăsta e rezultatul campaniei voastre electorale,hușenii știu ce vor.D-nul Tătaru ar trebui să își asume eșecul și să îsi dea demisia așa cum a făcut Drulă de la USR.La prezidențiale o să aveți același procent pe care îl meritați și acolo nu votează doar Hușenii care l- au votat pe Ciupilan,votează ȚARA .

  • Sa isi dea demisia, de ce, asta ca vreti voi. Sa scapati odata de el, sa faceti voi ce vreti, fara sa dati sau sa va ceara nimeni socoteala cand calcati strâmb. Domnul doctor a obtinut procent mare, e peste partid, asa ca fapt divers. Dar nu vaintereseaza decat sa scapati de omul de care mai aveti vreo frica, nu de pnl sau altceva.

   • Da să scape județul de el ,că nu a făcut nimic bun pt vasluieni ,doar vrajbă și bârfă .A eliminat toți oamenii buni care îi stăteau în cale din PNL.

    • Adevărul nu înseamnă bârfă sau vrajba.Ciupilan săracu e diplomat …Nu mi se pare,este doar unul care a pus stăpânire pe Husi,în rest mult asfalt

     • TATARU A INLATURAT OAMENII BUNI SI CIUPILAN A ADUNAT TOTI CAPABILII ,SA INTELEGEM.NU MI SE PARE.

 8. Pe ciupulan îl ajuta toți bulgaroii pe care i-a angajat în primarie, spital, scoli….in afara de ciurda de neamuri ieșite sau nu la pensie la 50 de ani de prin alte locuri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.