11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

Husenii, nemultumiti de toaletele publice din oras

SUPÃRÃRI… Multe petitii sunt adresate Primãriei Husi, una dintre ele vizeazã si… toaletele publice din zona centralã a urbei. Mai multi localnici au subscris ideii cã, atunci când ies cu copiii la joacã în parcuri sau la plimbare, în situatia unor „urgente” lucrurile se complicã. Unii au spus vehementi cã toaletele care sunt deja amenajate sunt „murdare” si „infecte”, însã cetãtenii cu spirit civic, cel putin la nivel declarativ, au reactionat, explicând cã primii responsabili de situatie sunt chiar cei care le utilizeazã.

În „caietul de reclamatii” adresat Primãriei Husi, un localnic a pus o problemã mai… delicatã. „Bunã ziua. Nu stiu dacã o sã ia cineva în considerare ce spun eu, dar poate cineva din administratia primãriei ia vreo mãsurã în punerea de toalete publice în fiecare parc si loc de joacã pentru copii, mãcar toalete curate pentru copii, cãci nu sunt deloc. Vã multumesc. O zi bunã”, a fost mesajul petitionarului. Ei bine, se pare cã problema a fost sesizatã de mai multe persoane, de vreme ce atât de repede a avut ecou în rândul husenilor. „Cred cã ar fi bine de fãcut o ,,petitie” în care sã fie solicitat acest lucru oficial autoritãtilor locale, semnatã de cât mai multi pãrinti si bunici, care ies cu copiii în parc. Si apoi depusã cu numãr de înregistrare la primãrie”, a fost de pãrere Lenuta. „Da, în acest „municipiu” trebuie rezolvatã si aceastã problemã… Nu sunt toalete publice, spre rusinea celor cãrora ar trebui sã le fie… Cele câteva wc-uri publice sunt ori încuiate, ori atât de mizerabile, încât preferi sã nu intri”, a reactionat Elena. În municipiul Husi, în zona centralã s-au amenajat câteva toalete publice, care si-au dovedit utilitatea. În ultima vreme însã husenii le evitã, atunci când le gãsesc descuiate, pentru cã sunt destul de murdare, spun ei. Problema care se pune însã este urmãtoare: cine le aduce într-o asemenea stare, de sã le fie silã husenilor cu nevoi…stringente, sã intre îl ele? Pânã sã rãspundã oficialitãtile, un posibil rãspuns a venit de la cetãteni: „Dacã vor pune… Vor fi devastate, mai ales noaptea de cãtre cei care bântuie cu bãutura în cap, iar ziua, la fel, dar mai cu „perdea”, s-a exprimat unul dintre husenii nedumeriti, care a solicitat ca, mai în glumã, mai în serios, fortele de ordine locale sã treacã la paza „obiectivelor”. „Doamne fereste, dacã s-a ajuns sã spuneti cã Politia sau jandarmii trebuie sã ne pãzeascã nouã toatelele publice, atunci e de rãu! Noi trebuie sã fim simtiti, sã fim îngrijiti, decenti si curati. Putinul care s-a fãcut în oras, sã fie pãstrat, dacã nu se poate mai mult. Dar când dai cu picioarele, distrugi si murdãresti, nu stiu dacã e bine sã ai pretentia ca cineva sã întretinã în fiecare zi ceea ce altii distrug noaptea”, a fost o altã reactie.

Sunt lucruri bune fãcute pe domeniul public la Husi, dar cetãtenii trebuie sã le si pãtreze!

În ceea ce priveste mobilierul stradal si toate celelalte investitii care se fac pe domeniul public, chiar si primarul Ioan Ciupilan a avut o interventie în plenul Consiliului Local, în care a spus cã, din pãcate, unele persoane nu înteleg sã respecte ceea ce se face bun în oras. Bãncile sunt rupte, deteriorate; prin parcuri se mãnâncã seminte si se aruncã cojile la întâmplare, iar în parcurile de joace, uneori, niste adulti mai dau în mintea copiilor si urcã si ei pe jucãriile rezervate celor mici, stricându-le. „Dacã este ceva fãcut pe domeniul public, hai sã pãstrãm, ca sã putem sã ne bucurãm de un oras frumos si curat”, a îndemnat primarul Ioan Ciupilan, într-o sedintã de Consiliu Local Husi.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here