spot_img
12.7 C
Vaslui
01-nov.-2024
spot_img

Husenii, terorizati de Aquavas!

- Advertisement -

REVOLTÃ Husenii au ajuns la limita rãbdãrii în ceea ce priveste facturarea apei de cãtre Aquavas! Cu facturile în mâini, supãrati de sumele impuse în contul unor cantitãti de apã pe care spun cã nu le consumã, oamenii cer sã li se facã dreptate! Acestia s-au enervat si mai tare, când au auzit cã cei din conducerea Aquavas Vaslui se laudã cu faptul cã, cel putin la Husi, societatea este… pe profit!

Indiferent de câte modernizãri s-au fãcut sau se fac la reteaua de alimentare cu apã potabilã a orasului, facturile husenilor sunt la fel de mari. Aproape toti clientii Aquavas-ului, mai cu seamã locuitorii de apartamente, plãtesc metri cubi în plus, chiar dacã apometrele lor aratã o cantitate mult mai micã decât cea care, în final, se regãseste pe facturã. De pildã, la un bloc de pe strada Nicolae Lupu, proprietarul unui apartament, în care locuiesc douã persoane, a plãtit pentru luna trecutã contravaloarea a 11 mc de apã potabilã, iar unul dintre vecinii sãi a achitat factura cu 8 mc. Pe toatã scara, oamenii sunt nemultumiti de cât li se adaugã la facturile Aquavas si împreunã cautã solutii pentru a stopa ceea ce ei cred cã înseamnã un abuz!

„Cum de li se dã voie sã ne factureze cât vor ei?!”

„Eu cred cã este un abuz sã scrii pe facturã ce vrei tu, iar omul sã plãteascã. De ce sã plãtim noi cât scrie pe facturã, dacã pe apometrul meu aratã cã am consumat 2 sau 3 metri cubi de apã? De ce sã plãtesc 11 mc? În fiecare lunã, zeci si zeci de lei dati aiurea? Nu înteleg cum de li se dã voie de cãtre institutiile de control, ca sã ne punã pe facturã cât vor ei!? Va trebui sã facem un demers, sã ne unim cu totii, ca sã îi dãm în judecatã”, a spus Luminita, 48 de ani. „Într-adevãr, subsolurile sunt pline cu apã, dar nu stiu dacã e vina noastrã, cã tevile sunt rele, cã situatia este asa cum este. Noi am cumpãrat un apartament, suntem racordati la un sistem de alimentare cu apã, avem apometre si vrem sã plãtim corect ce consumãm! Doar ce consumãm! În rest, totul, orice leu încasat în plus este abuz, sã fie clar. Mai trebuie spus cã avem si vecini care închid usile, nu dau voie sã se citeascã contoarele, se declarã cu 0 mc consum si noi plãtim pentru ei. Sã se facã, totusi, un control si în acest sens, cã ne-am sãturat sã tot dãm bani, iar altii sã consume!”, a spus Gabriela, 46 de ani, si ea proprietarã a unui apartament din blocul nr. 12, de pe strada N. Lupu.

„Profitul l-ati fãcut pe seama cetãtenilor!”

Oricâte întrebãri au adresat husenii la Aquavas, rãspunsurile nu i-au multumit. Li s-a explicat faptul cã pierderile din subsolurile blocurile ar fi principala cauzã a cresterii indicelui de corectie. Degeaba, însã! Pe huseni nu-i încântã explicatiile tehnice. Supãrarea lor a fost cu atât mai mare când au auzit cã, în sedinta din 29 martie, de la Consiliul Judetean (CJ) Vaslui, conducerea Aquavas s-a lãudat cã „societatea este pe profit, a crescut productivitatea în muncã, iar sucursala de la Husi, este, de asemenea, pe profit”. Unul dintre husenii din CJ a atras însã atentia: „Ati zis cã la Husi ati fãcut profit. Profitul l-ati fãcut pe seama cetãtenilor, prin modul în care este facturat consumul de apã si canalizarea. Nu mai tineti cont de contoarele personale, ci doar de cele generale, de la intrarea în bloc. Cetãtenii se gândesc la o solutie de a vã da în judecatã. Mai sunt si în tarã asemenea procese, cu sanse de a fi câstigate”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.