Iată cine este și cu ce se ocupă ardeleanul Marcel Lăudatu, noul prefect al județului Vaslui

Marcel Lăudatu (foto dreapta), alături de președintele PLUS, Dacian Cioloă,într-unul din târgurile județului Vaslui

S-A DECIS… Negocierile din cadrul coaliției de guvernare privind împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți, s-au încheiat luni seara, la București. În urma tragerilor, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) va nominaliza viitorul prefect de Vaslui în persoana lui Marcel Lăudatu, președintele filialei PLUS Vaslui, care va trebui să mai treacă de un singur hop pentru a-i lua locul lui Mircea Gologan. Acesta, ca și restul prefecților, va trebui să fie numit în funcție de prim-ministrul Forin Câțu, o simplă formalitate spun unele voci. Deși postul pare bătut în cuie pentru PLUS, emoțiile nu sunt pe deplin risipite pentru că la colț pare să aștepte partenerul de alianță, USR. Deputatul Mihai Botez a ieșit marți cu o declarație care lasă loc la foarte multe interpretări. Acesta a spus, printre rânduri că e bine și cu nominalizarea lui Marcel Lăudatu, însă el ar veni cu un alt nume, care “ar face față cu brio” acestei funcții. Iar dacă ne uităm la ce se întâmplă și la București, acolo unde actualul prefect Traian Berbeceanu, pus de PNL în funcție, se bucură de sprijinul lui Cioloș, lucrurile par destul de complicate. Până când se vor liniști apele în alianță, Marcel Lăudatu va avea timp să-și ia rămas bun de la colegii și elevii școlii din Solești, unde a predat Fizica de mai bine de 30 de ani. Ardelean la origini, Marcel Lăudatu a devenit vasluian după căsătorie. 

La negocierile din coaliția guvernamentală, de luni seara, prima tragere au avut-o liberalii, care au optat pentru Sibiu și nu pentru Capitală, așa cum se aștepta toată lumea. USR-PLUS au avut a doua tragere și, cum era firesc, au cerut Prefectura București. UDMR a avut a treia tragere, solicitând prefectura Cluj. În a doua rundă de trageri au participat doar PNL și USR-PLUS, pentru ca în cea de-a treia, doar liberalii să-și poată alege județul dorit. Apoi tragerile s-au reluat, repetându-se același algoritm. La a patra tură de trageri, Vasluiul a revenit Alianței USR-PLUS, care la rândul ei, pe criterii prestabilite în interiorul alianței, a decis ca prefectul județului să fie numit din rândul formațiunii PLUS. Prin urmare, funcția va fi ocupată, în proporție de 99,99%, de Marcel Lăudatu, președintele PLUS Vaslui. Restul de 0,01% se îndreaptă către Alin Silitră de la USR, care este susținut puternic de deputatul Mihai Botez. Iată ce a declarat acesta pentru site-ul știripesurse.ro, imediat după ce a aflat că alianța din care face parte va numi viitorul prefect de Vaslui. “Domnul Marcel Lăudatu este președintele PLUS și este eligibil pentru această funcție. Am încredere că ne poate reprezenta cu cinste, este un om competent și muncitor. Eu l-aș susține și pe domnul Alin Silitră, care fiind jurist de profesie, ar face față cu brio acestei funcții ce necesită o bună pregătire în domeniu”, a menționat deputatul Mihai Botez. Prin declarația aceasta parlamentarul pare să fi trimis o mică săgeată către partenerul de alianță aflat în pole-position pentru funcția de prefect, lăsând să se înțeleagă că un cadru didactic precum Marcel Lăudatu nu ar avea la fel de multă “pregătire în domeniu” pentru această funcție.

Mircea Gologan, între subprefect și secretar general al prefecturii  

Potrivit aceluiași algoritm, în județele în care Alianța USR-PLUS și-a pus prefecți, funcțiile de subprefecți vor reveni Partidului Național Liberal, cu excepția Bucureștiului, unde din cei trei subprefecți, unul va reveni UDMR-ului. La Vaslui este o certitudine că cele două posturi de subprefecți, dar și cel de secretar general al Prefecturii vor reveni liberalilor. Singura întrebare care se pune acum este ce va face actualul prefect Mircea Gologan? Surse demne de încredere ne-au spus că acesta ar fi atras mai mult de postul de secretar general al instituției, însă nu ar spune “nu” nici celui de subprefect. Reamintim că Guvernul a modificat OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului și subprefectului, aceste funcții urmând să fie unele de demnitate publică,adică cei care vor fi numiți în funcțiile de prefecți vor putea fi membri de partid.
8 COMENTARII

 1. Acum ce sa mai spui daca o ospatarita poate fi inginer la ape , de ce nu un profesor sa se ocupe de conducerea unui judet ? De ce trebuie sa stie administratie daca stie legea lui Ohm ? Poate o aplica in Prefectura , ca restul cu administrarea se poate ocupa revolutionarul Ciomaga ca o fi invatat si el ceva in afara de poker ! Il deplang pe Gologan , dar nu cred ca pierde la gologani , decat ca nu va mai fi asa cu nasul pe sus . Oricum PSD-ul plange prin detronarea lui Gologan .

 2. Sunteți idioți. Ce farmacii are Lăudatu? E doar profesor la Solesti. Și dacă e ardelean de proveniență, ce? E venit în Vaslui de câteva zeci de ani, deci poate sa facă ceva pt județ. Vorbiți fără sa știți sau doar vreți sa împrăștiați mizerii mincinoase.

 3. A daa daca are farmacii înseamnă că e omul momentului! Prelungirea stării de alertă sau chiar una de urgență ar fi foarte necesară! Cu purtarea de 2-3-4 măști in casă sa mai facă și dom’ nou prefect un ban ptr buzunarul lui și ptr partid eventual! Mă întreb ce-o avea sula, pardon, fizica cu prefectura? Dar oricum nu mă mai miră nimic, avem conducătorii pe care îi merităm! Oricum, noi, vasluienii, nu prea o sa avem cu ce ne lauda in lunile ce urmează!

 4. Marcel Laudatu cred ca ar fi cel mai bun prefect care la avut vre-o data vasluiul,indeplineste toate conditiile pt a fi prefect,este un intelectual rasat si face fata oricarei functii politice de conducere,este pacat sa pierdem un asemenea om,dar are si un viciu ca fumeaza,dar se poate lasa este in interesul sau sa fie sanatos

  • Pai tu Mircia ai fi cel mai bun de prefect pentru ca esti din Vaslui.
   E conditia esentiala.
   Romania a mers cel mai bine cand a fost condusa de regi germani,si cel mai prost cand a fost condusa de Ion Iliescu.Un roman din Oltenita.
   Dar asta e istorie si noi traim in prezent.
   Prostule!!!!!

 5. Chelaru vorbește, de unde să poarte ținută dacă răpănosul de Vasile umbla numai civil, ce lui nu i se aplica HG 1332, el nu e polițist local, îi suge pu…la că a vîndut ținută doar nu ia cumpărato. el a cumparat numai prostii.

LĂSAȚI UN MESAJ