spot_img
18.8 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Iată punctele de prim ajutor și distribuție a apei potabile, puse la dispoziția vasluienilor în perioadele caniculare (TABEL)

- Advertisement -

LISTĂ… Mai multe farmacii din județul Vaslui vor oferi apă și vor măsura gratuit tensiunea pe vreme de caniculă. Astfel, vasluienii care suferă din cauza căldurii vor avea unde să se hidrateze.

Fenomenele meteorologice specifice sezonului cald constituie factori de risc pentru sănătatea populației, dar și pentru desfășurarea normală a activităților.

Persistența temperaturilor ridicate pe o perioadă mare de timp poate influența negativ starea de sănătate a populației, îndeosebi a grupelor de risc.

În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Vaslui recomandă populației să țină cont de sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11-18. În aceste condiții, medicii recomandă populației să consume alimente proaspete, achiziționate din magazine care dispun de instalatii frigorifice funcționale, dar și fructe și legume proaspete (pepene galben, pepene roșu, prune, castraveți, roșii) – alimente cu valoare calorică mică și cu un conținut mare de apă. De asemenea, se va evita consumul alimentelor ușor perisabile și a băuturilor alcoolice, dar și a celor cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr – sucuri răcoritoare carbogazoase. Conducerea DSP Vaslui spune că o atenție deosebită, în această perioadă, trebuie acordată copiilor. “De evitat activitățile în exterior care necesită consum mare de energie (sport, grădinărit etc). Dacă este absolut necesar expunerea la soare între orele amiezii, se recomandă o ținută adecvată: pălărie de soare, ochelari de soare, haine lejere, din fibre naturale și culori deschise. O atenție deosebită trebuie acordată în această perioadă copiilor, vârstnicilor și bolnavilor cu afecțiuni cardio-vasculare. Persoanele care suferă de anumite afecțiuni își vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în această perioadă, persoanele cu afecțiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condițiile existente.

Pentru a preveni îmbolnăvirile în rândul copiilor, recomandăm hidratarea corespunzătoare și supravegherea acestora, realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă și curenți de aer. Copiii nu vor fi scoși din casă decât în afara perioadei caniculare din zi și, obligatoriu, cu pălăriuța de protecție pe cap. La cel mai mic semn de suferință a copilului, se recomandă prezentarea la medicul de familie care va decide conduita terapeutică. De asemenea, recomandăm agenților economici să își readapteze programul de lucru în zilele cu temperaturi ridicate, astfel încât să protejeze sănătatea angajaților. Aceștia au obligația de a asigura apa, câte 2-4 litri/pers/schimb și de a asigura echipamentul individual de protecție și dușuri. Pentru a veni în sprijinul locuitorilor județului care se află în spații deschise în perioada de caniculă, inclusiv al categoriilor vulnerabile, precizăm că în județul Vaslui au fost organizate puncte de prim ajutor și distribuie apă potabilă în zone intens circulate (conform listei atașate)”, a declarat conducerea DSP Vaslui.

Lista cu punctele de prim ajutor/distribuție a apei potabile, puse la dispoziția locuitorilor în perioadele caniculare, la nivelul Județului Vaslui:

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.