5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Icoana Maicii Domnului din Hadâmbu ajunge la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui! (FOTO)

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE…Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, va întâmpina, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, Joi, 11 august a.c., la ora 17.00, Icoana fãcãtoare de minuni a Maicii Domnului, adusã, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Pãrinte Mitropolit Teofan, de la Mãnãstirea Hadâmbu, din judetul Iasi. Înainte de sãrbãtoarea Adormirii Maicii Domnului, PS a oficiat marti, 9 August, dupã-amiazã, slujba Paraclisului Maicii Domnului în Parohia Portari, Protopopiatul Vaslui.

Ierarhul Husilor va oficia, cu acest prilej, slujba Paraclisului Maicii Domnului. Cu binecuvântarea Preasfintiei Sale, Icoana fãcãtoare de minuni a Maicii Domnului, de la Mãnãstirea Hadâmbu, va rãmâne, la Vaslui, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, pânã în dupã-amiaza zilei de sâmbãtã, 13 august a.c.. În acest rãstimp, credinciosii se vor putea închina Maicii Domnului si vor putea participa la urmãtorul program liturgic:

JOI – 11 August ora 17.00 – Întâmpinarea Icoanei Maicii Domnului de la Mãnãstirea Hadâmbu si slujba Paraclisului Maicii Domnului, oficiatã de PS Ignatie, Episcopul Husilor.

VINERI – 12 August ora 07.00 – Sfânta Liturghie; 09.30 – Spovedanie; 17.00 – Paraclisul Maicii Domnului; 18.00 – Taina Sfântului Maslu.

SÂMBãTã – 13 August ora 07.30-Sfânta Liturghie; ora 14.00 – Spovedanie; ora 16.00 – Paraclisul Maicii Domnului (dupã slujba Paraclisului, Icoana fãcãtoare de minuni a Maicii Domnului se va întoarce la Mãnãstirea Hadâmbu).

Maica Domnului L-a adus pe Dumnezeu-Fiul, ca Om, printre noi!

Marti dupã-amiazã, 9 august a.c, Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului în Parohia Portari, Protopopiatul Vaslui. În cuvântul de învãtãturã, Preasfintia Sa, pornind de la exemplul Maicii Domnului, a vorbit despre puterea de curãtire lãuntricã pe care o are rugãciunea.

„Maica Domnului se bucurã de o evlavie deosebitã în Biserica Ortodoxã, pentru cã ei îi datorãm cel mai minunat dar – L-a adus pe Dumnezeu-Fiul, ca Om, printre noi, oamenii, pentru noi si pentru mântuirea noastrã. Ca sã-L aducã pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, ca Om, în aceastã lume, Maica Domnului s-a pregãtit în mod special: a trãit o viatã de rugãciune, de curãtie, de multã ascultare si de împlinire a voii lui Dumnezeu. De aceea, dintre toate femeile, ea a fost aleasã de Preasfânta Treime ca sã-L zãmisleascã pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu – Iubirea, Lumina, Bucuria si Pacea întregii lumi. Noi o cinstim pe Maica Domnului si pentru faptul cã a fost un om de rugãciune. În Scripturã nu avem pãstrate decât câteva cuvinte de-ale ei. (…) Când ne murdãrim mintea si inima cu pãcatele, ar fi bine sã rostim, cât mai des, Rugãciunea lui Iisus, ca sã ne limpezeascã gândurile, sã facã curãtenie în gãlãgia mintii noastre si în tumultul pe care îl trãim în inima noastrã. Învãtãm acest lucru din cântarea pe care Maica Domnului I-a adresat-o lui Dumnezeu, în care a spus, printre celelalte, cã numele lui Dumnezeu este sfânt. Unii Pãrinti cu viatã sfântã, dintr-o evlavie deosebitã fatã de Maica Domnului, plângeau ori de câte ori rosteau numele sãu. Altii, din smerenie, se rusinau sã rosteascã numele Maicii Domnului, pentru cã Fecioara Maria este curãtie, puritate, neprihãnire, iar ei simteau cã sunt prea murdari si nevrednici pentru a-i rosti numele”, a încheiat omilia PS Ignatie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Ilie Uzurpatorul plătește sa apara la ziarele de 2 bani! Ii place sa apara la ziar…se crede deștept dar este un viclean ordinar care joacă teatru…din pacate unii îl cred…alții din breasla n-au încotro…dansează ca asa le cântă ilie țiganul…si mai sunt oamenii care si-au dat seama ca-i o javră in foame dupa bani si dupa imagine…huoooooo Uzurpatorule..andreicutu ce lecții iti mai da? Spurcatilor…racheti imputiti

 2. De la ziarul ăsta nu aflăm niciodată:
  – ce legi se dau zilnic în România
  – ce legi se dau săptămânal în județul vaslui de consilierii noștri pe care i-am votat
  – ce contracte publice se semnează
  – ce licitații publice sau ascunse se fac
  – ce cărți apar prin biblioteci
  – ce recomandări pentru sănătate au doctorii
  – ce recomandări pentru școală au profesorii
  – ce recomandări au oamenii de afaceri având în vedere vecinătatea cu Ucraina
  – ce reduceri ne oferă magazinele noastre

  Dar în fiecare zi aflăm:
  – ce prostii fac zilnic proștii din județ
  – când s-a bășit Ignatie
  – unde s-a bășit Ignatie
  – cum s-a bășit Ignatie
  – cum arată Ignatie, lumea și icoanele, atunci când Ignatie se bășește

 3. Ilieeee, ai facut seminarul, mai? Mai dar ce cultura ai! Râde guvernat de tine ce „dedtept” esti!
  Uzurpatoruleeeeeeee…..Andreicutu ce mai face, mai? Huooooooooooooooo pictorilor!
  Sunteti in foame de bani? Aduceți icoane…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.