29.3 C
Vaslui
04-iul.-2022

Sefii judetului, în ipostaze inedite: au pus mâna pe lopatã si au coborât la munca de jos! | VIDEO

ACTIUNE… Sefii judetului au coborât la munca de jos. Nu vã faceti „griji”, nu pentru mult timp, ci doar pentru 5 minute, suficient cât sã iasã câteva imagini de colectie. Astfel, presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, vicepresedintii Ciprian Trifan si Dan Marian, viceprimarul Vasluiului, Lucian Braniste, precum si mai multi consilieri locali si judeteni au pus mâna pe lopeti si au plantat arbori în curtea Spitalului Judetean Vaslui. Gropile erau deja fãcute, asa cã, stati linistiti, nu au trudit din greu. Întreaga actiune a fãcut parte din “PICKnic Europa”, un eveniment de ecologizare, care a constat în plantarea a 27 de stejari, câte unul pentru fiecare stat membru UE.

 

“PICKnic Europa”, a avut ca obiectiv constientizarea viitoarei generatii asupra importantei protejãrii mediului. Au participat 30 de elevi ai Liceului “Stefan Procopiu” Vaslui, dar si specialisti de la Agentia pentru Protectia Mediului, Directia Silvicã, Garda de Mediu, Agentia Nationalã pentru Arii protejate-Serviciul Teritorial Vaslui si Primãria municipiului Vaslui. “Este un gest simbolic si transmitem un mesaj tuturor vasluienilor sã avem o atitudine prietenoasã si proactivã fatã de mediul înconjurãtor si pentru viitorul unui Vaslui verde. Multumim tinerilor pentru implicarea în aceastã actiune. Împreunã contribuim la construirea unui mediu sãnãtos pentru toti semenii nostri si mai ales pentru urmasi. Avem datoria sã îi îngrijim în permanentã si sã îi educãm si pe altii în spiritul protejãrii mediului înconjurãtor”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui. Evenimentul a mai cuprins o actiune de ecologizare si un dialog-informare despre “Pactul verde european”.

Prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene este de a transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic

“PICKnic Europa” este organizat de Centrul Europe Direct Vaslui si Consiliul Judetean Vaslui. „Obiectivul evenimentului este de a contribui la constientizarea viitoarei generatii asupra importantei protejãrii mediului, de a încuraja populatia judetului Vaslui sã actioneze în mod responsabil fatã de mediul înconjurãtor si de a contribui astfel la reducerea poluãrii si protejarea biodiversitãtii naturale. Schimbãrile climatice si degradarea mediului sunt o amenintare existentialã pentru Europa si pentru întreaga lume. Din acest motiv, prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene este de a transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic, pânã în anul 2050. Pactul verde european va transforma UE într-o economie modernã, competitivã si eficientã din punctul de vedere al utilizãrii resurselor”, au transmis organizatorii.


spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Râsul lumii,sa trimiți poze(de la o ședință foto programată ) la ziar să îți faci reclamă. ……😠
    Aș vrea să îi văd cu lopata în mână și sa împrăștie antiderapant(la minus 20 grade) din ciuveiele alea de mașini de pe timpul răposatului Ceașcă pe un drum județean acoperit de polei (unde își pierd viața oameni nevinovați );atunci se poate zice ca au coborât la munca de jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here