24 C
Vaslui
17-sept.-2021

Imbecilitate, bătaie de joc și prostie: pod putred, garnisit cu beton de primarul Benone Pletea!

RIDICOL!… Primarul Benone Pletea din comuna Ibănești a dispus turnarea unei plăci de beton, peste niște leațuri putrede pentru a înzdrăveni un pod!

TĂRĂȘENIE… Un pod din comuna Ibănești, proaspăt modernizat după ideile și talentul architectonic al primarului Benone Pletea, a rupt gura târgului, la nivel național! Pentru că podul era pudred și construirea unuia nou ar fi presupus cheltuieli mai mari, primarul Pletea a venit cu o soluției tehnică, ce i-a lăsat cu gura căscată chiar și pe cei mai inovatori specialiști în construcții: peste putregaiul care traversează un pârâu din sat, Benone Pletea a dispus turnarea unei plăci groase de beton, care, în opinia sa, va contribui decisiv la înzdrăvenirea podului. „Aici e moarte curată! Să torni beton peste niște leațuri putrede, e rezultatul dintre imbecilitate, bătaie de joc pentru viața oamenilor și prostie cât cuprinde”, au spus, uluiți, cei din echipa emisiunii „D’ale lui Mitică”, care au venit să filmeze minunea despre care a auzit, iată, și Bucureștiul. Pe reporteri, primarul Pletea i-a apostrofat: „Lăsați-mă în pace. Am pus beton peste pod, ca să îl fac mai bun. Dacă voi sunteți puși de adversarii mei politici, nu vedeți nimic din ce se face bun”, le-a reproșat Pletea, cu țâfnă. În urma imaginilor absolut caricaturale din comuna condusă de un primar care a vrut să dea Bac-ul la bătrânețe, dar a fost dat afară din examen, pentru că a fost prins cu copiuțe, comentariile au curs. „A plecat Vulpița și Viorel de la televizor și a apărut primarul Pletea. Acum cine mai face județul de râs? Măcar cei doi erau doi oameni simpli, fără pretenții. Dar primarul Pletea e ales de oameni de 5 mandate! Mai marea rușinea alegătorilor care dorm la fiecare votare și se lasă convinși de asemenea personaje”, au reacționat vasluienii.

Locul lăsat liber pe micile ecrane de Vulpița și Viorel a fost luat cu succes de primarul de la Ibănești, Benone Pletea. Alesul și podul-minune pe care l-a construit în comuna sa au stârnit uluirea audienței, în emisiunea „D-ale lui Mitică”, pentru că și reporterii de la București și-au dat seama că n-au mai văzut în viața lor o creație ca a lui Pletea de la Ibănești. Podul putred, garnisit cu o placă de beton, la inițiativa gospodărească a primarului, nu avea cum să lase pe nimeni indiferent. Sigur, cei care mai pricep câte ceva din domeniul construcțiilor, și-au făcut cruce când au văzut isprava. „Oameni buni, acolo e moarte curată. Bine că e strâmt și nu cred că trece vreo mașină. Acolo sătenii riscă să cadă cu pod cu tot, chiar dacă trec doar cu vreun cărucior cu cereale. Cum să îți bați joc de viața oamenilor, că, săracii, cred în porcăria pe care ai făcut-o tu acolo și trec. Structura de rezistență a unui pod este esențială. A pune pe acele putregaiuri o placă de beton groasă, foarte grea, ca să șubrezească și mai mult leațurile acelea vechi, este o nenorocire. Câți bani ați trecut, domn’ primar, în facturi, pentru realizarea acestei opere de artă, de care râde toată țara”, au întrebat, cu haz de necaz, comentatorii.

Primarul Pletea, concurență la TV pentru Vulpița și Viorel. Publicul crede că alesul de la Ibănești i-a întrecut pe cei doi!

Nu o fi având el carte multă, dar când vine vorba despre ideile sale administrative, Benone Pletea e de neclintit. Acestea și-a susținut cauza podului său cu toată vehemența, apostrofându-i pe reporterii care tot încercau să afle ce-a fost în mintea alesului, când a proiectat construcția nemaivăzută. „Eu trebuia să repar acest pod. Am pus beton, ca să se poată trece pe el. Nu trebuia să îl fac? Era normal să îl repar. Dumneavoastră sunteți veniți cu politica, v-au trimis adversarii mei politici și acum vă luați de pod. Nu mă interesează părerea voastră”, i-a certat alesul. Când a fost întrebat, de ce, alături de podul în cauză, se află un panou pe care este descris un proiect cu finanțare europeană, Benone Pletea a explicat că are în derulare, într-adevăr, un asemenea proiect, dar nu e pentru acest pod, ci pentru unul…care urmează. „Așa a reușit primarul Pletea să păcălească sătenii că implementează proiecte europene în comună, cârpind un pod putred, lângă care a pus un panou”, au comentat cei de la emisiunea „D-ale lui Mitică”. De reamintit că Benone Pletea este un acuzat că a furat alegerile locale, folosind în mod abuziv urna mobilă. El a respins toate acuzațiile, însă procurorii au altă părere. Ba, l-au și reținut în acest dosar pentru 24 de ore, atât pe el, cât și pe alte persoane din echipa sa. Cu toate acestea, Pletea este primar în funcție, la al cincilea mandat. „Dar acolo, la Vaslui, lumea înțelege că asemenea oameni nu au cum să conducă o comunitate? Sau nu înțelege? Bătrânii spun că nu știu ce au votat la urna mobilă, că au votat alții pentru ei. Dar nu le pare rău, că, spun ei „e treaba Primăriei”. Fereasca Dumnezeu de așa gândire! Și noi care credeam că Vulpița și Viorel sunt figurile județului. Acum cred că o să-i reevaluăm, când vedem cam cum arată acolo un șef de comună, un primar. Pe lângă domnul Pletea, Viorel și Vulpița își pierd farmecul”, au reacționat cei care au văzut imaginile de râsu’-plânsu’ de la Ibănești.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here