spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Imbulzeala la sanatate americana

- Advertisement -

1.050 de locuitori din Botosani, dar si cativa din judetele apropiate s-au inscris in acest an pentru consultatiile oferite de medicii americani ai fundatiei „Medical Missions”, veniti in acest an la Dorohoi.

Sute de consultatii pe zi

Ieri cabinetele medicale din ambulatoriul Spitalului Municipal Dorohoi, puse la dispozitie de conducerea unitatii, au fost luate cu asalt de cele cateva sute de persoane programate pentru consultatii. Desi era planificata pentru ieri, activitatea medicilor americani a inceput inca de duminica, cand au consultat aproximativ 40 de pacienti. In cursul zilei de ieri, grupul de 14 cadre medicale au consultat pana la orele amiezii peste 200 de pacienti, estimandu-se ca pana seara, la incheierea programului, numarul pacientilor sa se ridice la aproape 300.

Interventii de chirurgie plastica

Tot ieri, in prima zi de activitate, medicii americani au efectuat si cinci operatii de chirurgie plastica, pentru remedierea unor malformatii si cicatrice vicioase si potrivit reprezentantilor Medical Missions, azi sunt programate alte opt interventii chirurgicale de aceeasi factura. Unul din domeniile cele mai solicitate este cel oftalmologic unde ieri au fost consultati zeci de pacienti care au primit recomandari pentru portul ochelarilor si foarte multi au fost programati pentru interventii chirurgicale ce vor avea loc la anul, la viitoarea vizita. Au mai avut loc consultatii de medicina generala, de nutritie si cele de farmacie. Pamela Ramsey, directorul medical al misiunii a declarat ca se spera ca pana joi, cand se incheie programul din acest an, toti cei peste o mie de pacienti sa fie consultati si acolo unde este cazul sa se intervina chirurgical pentru redarea functionabilitatii membrelor afectate.

Directorul Spitalului Municipal Dorohoi, cucerit de americani

Conducerea unitatii medicale dorohoiene se declara incantata de colaborarea cu Medical Missions, precizand ca unitatea medicala are beneficii din toate punctele de vedere. Valerian Andries, managerul spitalului dorohoian, arata avantajul profesional, in sensul ca medicii dorohoieni vad conduita si modul de lucru a medicilor americani, avantajul social, mai exact adresabilitatea marita catre persoanele neasigurate, care in aceste conditii pot beneficia de o interventie majora, in afara celor de urgenta si nu in ultimul rand avantajul material, medicii americani intentionand ca la sfarsitul misiunii sa doneze spitalului medicamente, materiale sanitare si posibil, aparatura medicala. „Cu siguranta, la anul, ne vom da acordul pentru o noua vizita a Medical Missions” a declarat Valerian Andries, managerul Spitalului Municipal Dorohoi. (Dan Mazurasu)

Cadrele medicale venite in acest an la Dorohoi este format din medici specialisti in chirurgie plastica, terapie respiratorie, nutritie, farmacie, anestezie, medicina generala, optician si asistenti medicali si sunt coordonati de Elizabeth Alex (foto), de profesie jurnalist, prezentatoare de stiri la NBC Action News din Kansas City. Ea este si presedintele asociatiei „Special Additions” din Botosani, care a facilitat in urma cu putin timp aducerea de medicamente catre DGASPC Botosani.

Programul medicilor americani va mai cuprinde in aceste zile trei seminarii la care sunt asteptati sa participe aproximativ 350 de medici de familie si personal din spitalele din Dorohoi si Botosani, precum si un spectacol caritabil ce se va desfasura la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botosani. Cu aceasta ocazie vor fi inmanate de catre medicii americani diplome omologilor lor din judet. Aceasta este a doua vizita a medicilor americani la Dorohoi, prima desfasurandu-se in urma cu cativa ani, cand o parte din echipa venita la Spitalul Judetean a acordat asistenta la spitalul din cel de-al doilea municipiu a judetului.

evenimentuldebotosani.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.