În 2021, elevii de liceu învață la Istorie că România NU este în Uniunea Europeană

Deși România a aderat la Uniunea Europeană încă din 2007, la 14 ani distanță, elevii de liceu învață la Istorie că țara noastră „este în curs de aderare”. Cel puțin asta află din manualul inclus în programa școlară 2020-2021.

Aspectul a fost adus în atenția opiniei publice de europarlamentarul Victor Negrescu, care, la rândul său, a fost sesizat de un elev de clasa a XI-a.

România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, spune Vistor Negrescu într-o postare pe o rețea socială.

Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 (https://www.edu.ro/manuale-scolare) și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar. Propun cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european”, a mai spus europarlamentarul.

Victor Negrescu spune că „un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/in-2021-elevii-de-liceu-invata-la-istorie-ca-romania-nu-este-in-uniunea-europeana-1440561
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ