În lipsa altor soluţii, 12 oameni bolnavi şi săraci locuiesc în corpurile spitalului desființat din Negreşti, Vaslui: “Când vine frigul, mă internez la cronici”

COVID-19 a lovit cu putere lumea, scria prestigioasa revistă Lancet, și pentru că multe țări și-au redus cheltuielile sistemului sanitar după criza din 2008-2009. Acest lucru s-a întâmplat și în România, când am închis spitale. Atunci a apărut o Românie pe care nu vrem s-o vedem, cu oameni care au ajuns să locuiască împreună cu copii în spitalele vechi, ca și cum suferințele lor, unele fizice, altele psihice, nu vor să părăsească vechile locuri de îngrijire. Reportaj în orașul Negrești, în nordul județului Vaslui.

Un corp al Secţiei de Pneumologie este locuit de o familie cu doi copii Negreşti este un oraş din judeţul Vaslui care nu are spital. În 2005, spitalul vechi a fost închis şi a fost inaugurat un spital nou, în care a fost investită suma de 5,5 milioane de euro, bani europeni.

Peste şase ani, în februarie 2011, Ministerul Sănătăţii a închis şi spitalul nou. De atunci, cei 8.300 de locuitori ai Negreştiului şi câteva zeci de mii de locuitori ai comunelor de la granița cu județul Iași au fost nevoiţi să meargă la alte spitale din judeţ, pentru orice problemă medicală.  La cât de părăsit arată, fără sclipire de nou, cu blocuri mărunte, nefardate, cu litere lipsă din firmele magazinelor, cu petice de asfalt completate generos de praf, e posibil ca autorităţile să fi închis şi oraşul, discret, fără să anunţe pe nimeni…. (sursa Libertatea.ro)
Citeşte întreaga ştire: În lipsa altor soluţii, 12 oameni bolnavi şi săraci locuiesc în corpurile spitalului desființat din Negreşti, Vaslui: “Când vine frigul, mă internez la cronici”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ