-1.2 C
Vaslui
04-dec.-2021

În municipiile Bârlad și Huși masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise

DECIZII… Astăzi, municipiile Bârlad și Huși au înregistrat ce mai mare rată de îmbolnăviri cu noul coronavirus. De asemenea, comuna Boțești se alătură celor două municipii. Astfel, în aceste localitățile, măștile devin obligatorii iau evenimentele publice sunt interzise. Cea mai mare rată de îmbolnăvire se înregistrează în municipiul Bârlad: 3,99 de cazul la mia de locuitori, în municipiul Huși 3,74 și comuna Boțești 3,54. Potrivit hotărârii adoptate de CJSU, în aceste localități începând de mâine, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, se instituie următoarele măsuri:

  1. obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  2. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
  3. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice.
  4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
  5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here