spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

In razboi cu Politia Comunitara

- Advertisement -

Fostul sef de la Centrul Militar Judetean, amendat

AMENDAT DISCRET… Fostul sef al Centrului Militar Judetean (CMJ), col. (r.) Constantin Carabinã, a dat în judecatã Politia Comunitarã din Vaslui, dupã ce un agent de circulatie l-a amendat cu douã milioane de lei vechi, în conditii extrem de ciudate. Carabinã sustine cã a parcat în zona trecerii de pietoni de la Piata Vidin, fiind vãzut de un agent, care însã nu i-a fãcut semne cã oprirea era interzisã. A plecat în piatã sã ia douã lãzi de mere, iar când s-a întors la masinã, dupã patru minute, agentul respectiv fãcea poze din toate pozitiile la autovehicul. Desi fapta s-a petrecut pe 16 octombrie, agentul comunitar a înregistrat procesul-verbal abia pe 18 octombrie, în timp ce soferul a aflat de amendã abia joia trecutã, când a primit acasã procesul-verbal cu amenda de douã milioane de lei vechi. “Când l-am întrebat pe agent de ce nu mi-a spus sã plec de acolo, ca sã nu fiu amendat degeaba, a zis cã mi-a fãcut un semn discret. Cum adicã, semn discret? Ce, eram amantã sau ceva, de trebuia sã-mi facã discret un semn?”, spune, supãrat, fostul sef de CMJ. Enervat pe modul în care a actionat agentul comunitar, Carabinã a contestat la Judecãtorie sanctiunea, fiind decis sã-si facã dreptate în justitie.

Pe 16 octombrie, Constantin Carabinã a mers la Piata Vidin, pentru a cumpãra mere. A oprit, sustine el, imediat dupã trecerea de pietoni, la intrarea în piatã. Un loc foarte cunoscut de soferii vasluieni, atunci când nu gãsesc locuri în parcarea extrem de aglomeratã a pietii. “Când am oprit masina, am vãzut cã la 50 de metri distantã era un agent de la Politia Comunitarã. M-am uitat la el, m-a vãzut la rândul lui, dar nu a schitat niciun gest, nimic, nu a fluierat sau sã ridice mâna, sã-mi spunã cã nu am voie acolo. M-am dus în piatã, unde am stat patru minute, dupã care am revenit la masinã, cu douã lãzi de mere. Domnul agent, care am înteles cã se numeste Pivniceru, fãcea poze de zor în jurul masinii mele. Am întrebat ce s-a întâmplat si cum îl cheamã, pentru cã nu am înteles ce mormãise. A spus cã nu repetã de mai multe ori cum îl cheamã si cã trebuie sã-i dau actele. L-am întrebat de ce nu mi-a spus sã opresc acolo, dacã tot mã vãzuse si stia cã nu este voie, plus cã era pus sã dirijeze circulatia? Mi-a rãspuns cã mi-a fãcut un gest discret. Pãi, ce eram eu, amantã, sã-mi facã gest discret? Putea sã foloseascã fluierul, putea sã facã un gest, mãcar. Nimic. El (politistul comunitar, n.r.) tot o tinea cã mã amendeazã si gata. Initial, am vrut sã nu-i dau actele, pânã nu-mi explicã si mie de ce s-a comportat asa, dar am vãzut cã se uitã lumea la noi si m-am lãsat lehamite. Am mutat masina în spatele pietii”, explicã soferul amendat.

A primit amenda la 12 zile de la producerea evenimentului

În ziua respectivã, dupã discutia avutã cu agentul comunitar, soferul în cauzã nu a primit niciun document, vreun proces-verbal sau alt document de acest gen. A încercat sã discute la conducerea Politiei Comunitare, zile de-a rândul, însã toate usile i s-au închis în fatã. “Am tot întrebat de dl. director Turbatu, când am mers la sediul Politiei Comunitare, însã mi s-a spus cã nu este acolo. Am fost de mai multe ori, dar nu era de gãsit. Am cerut sã vorbesc cu un adjunct de-al dumnealui, dar mi s-a spus cã nu este nimeni. Usi închise, bãtaie de joc”, sustine Constantin Carabinã. A încercat sã vorbeascã si la primãrie, însã nu a gãsit întelegere. Spune cã a sunat odatã la primar si a fost tinut zece minute în telefon, dupã care a refuzat sã mai poarte vreo discutie cu municipalitatea. Joia trecutã, pe 28 octombrie, a primit acasã si procesul-verbal. Conform acestui document, fapta s-a petrecut pe 16 octombrie, însã abia peste douã zile, pe 18 octombrie, a fost înregistratã la Politia Comunitarã. Agentul Sergiu Pivniceru a propus “200 lei + avertisment=200 douã sute lei amendã”, asa cum apare în procesul verbal. Interesant este cã, pe 18 octombrie, în ziua în care s-a înregistrat acest document la registratura Politiei Comunitare, soferul amendat a depus si el un memoriu la adresa directorului Turbatu, la care nu a primit încã niciun rãspuns. Mult mai repede a ajuns acasã amenda, decât un rãspuns corect si documentat din partea sefilor de la Politia Comunitarã…

Martor-cheie: un taximetrist de 23 de ani!

În tot acest scandal, spune Constantin Carabinã, sunt câteva semne de întrebare asupra modului în care agentii comunitari îpsi fac datoria. “Pe procesul verbal apare un martor, Birda Marius, am înteles cã este taximetrist. Ori, nu era niciun taximetrist la masinã, când am venit cu lãzile de mere din piatã. Am trei martori care vor depune mãrturie. Este sotia mea, care era de fatã, un om care a adus lãzile cu mere la masinã si un comerciant de pe terasa pietii, care a vãzut totul. Nu stiu de unde a apãrut acest bãiat, pe care-l voi da în judecatã pentru ceea ce a scris acolo, cã eu nu l-am vãzut, a dat o mãrturie mincinoasã. Mã surprinde neplãcut atitudinea pe care o are acest agent comunitar, dar si modul în care se ascund sefii sãi. Parcã a fãcut anume sã fiu amendat, s-a uitat la mine, nu mi-a spus nimic, nu m-a atentionat, numai a venit si a dat amendã, parcã provoacã soferii acest agent. Domnul director Turbatu, seful sãu, ar trebui sã discute cu oamenii din oras, cu soferi, cu cei care au probleme, nu sã închidã usile în nas celor care vin acolo cu probleme. Pe când eram sef la Centrul Militar, a amendat câtiva colegi de-ai mei, care lucrau la Casa Armatei, pe motiv cã parcheazã gresit masinile proprietate. Probabil, acum a uitat cã nu se rezolvã problemele în fortã, ci este nevoie de dialog, asa cum aveam cândva”, mai spune colonelul Carabinã. Acesta mai spune cã a încercat sã discute si cu viceprimarul Vasluiului, Valeriu Caragatã, însã nu a fost ascultat, asa cã s-a lãsat pãgubas. “Sunt oameni cu care discuti în orice moment, orice fel de problemã, cum este presedintele CJ, dl. Mihalachi, sau seful de la ISU, dl. colonel Olaru. Însã, cu unele persoane din acest oras nu se poate discuta deloc, au usile ferecate si nu înteleg de ce”, mai spune cel amendat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.