spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, o nouă vizită în Negrești: “Avem 450 de copii pe care îi ajutăm cu câte 30 euro lunar”

spot_imgspot_img
- Advertisement -
SPRIJIN… Înaltpreasfințitul Părinte Serafim este atașat de județul Vaslui, mai ales că din 2013 desfășoară aici un proiect important: Burse pentru copiii săraci din Moldova.

VIZITĂ… Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a revenit în județul Vaslui. Ierarhul a oficiat vineri, alături de Arhiepiscopul Tomisului Sfânta Liturghie la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Negrești. Înaltpreasfințitul Părinte Serafim este atașat de județul Vaslui, mai ales că din 2013 desfășoară aici un proiect important: Burse pentru copiii săraci din Moldova. “M-am bucurat să-i întâlnesc pe beneficiarii proiectului, să aflu că sunt cuminiți și că participă la slujbe. Anul acesta am venit împreună cu un grup de 47 de pelerini români din Germania și au fost foarte impresionați de ceea ce au găsit aici”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Serafim.

Din 2013, Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului a dezvoltat un parteneriat cu Episcopia Hușilor pentru a susține financiar 450 de elevi din localitatea Negrești și din împrejurimi. Ideea ajutorării copiilor din familii nevoiașe i-a aparținut Înalt Prea Sfințitului Părinte Serafim, care de atunci îI vizitează anual pe beneficiarii burselor, iar împreună aduc un cuvânt de mulțumire lui Dumnezeu.

“Am revenit la Negrești, ca și în anii precedenți, de când am început acest proiect intitulat Burse pentru copiii săraci din Moldova. Avem 450 de copii pe care îi ajutăm cu câte 30 euro lunar. M-am bucurat să-i întâlnesc pe beneficiarii proiectului, să aflu că sunt cuminți, că de când primesc aceste burse, s-au atașat și mai mult de biserică, dar și de școală, să văd că sunt ascultători, participanți la slujbe, ceea ce e foarte important pentru noi. Vom încerca și pe viitor să îi ajutăm și chiar să mărim numărul lor, iar pe lângă ajutoarele personale, încercăm să organizăm și activități cu ei. O dată pe an, cel puțin, ei merg în pelerinaj la mănăstiri sau la mare, pentru că cei mai mulți dintre ei nu au avut posibiltatea să meargă vreodată. Noi îi sponsorizăm și ajung, dar în mod deosebit ne îngrijim de viața lor spirituală. Anul acesta am venit împreună cu un grup de 47 de pelerini români din Germania și au fost foarte impresionați de ceea ce au găsit aici, au promis să ajute în continuare mai mult și să spună și altor români să se alăture acestui proiect”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Serafim pentru Trinitas, televiziunea Patriarhiei Române.

Creștinii din Germania, alături de copiii din Negrești: “facem excursii, primim medicamente, haine și totul felul de ajutoare cu diverse ocazii”

Un rol important în demersul de acordare al burselor l-a avut Doinița Mihai, fostă profesoară la Școala din Negrești. “În urmă cu aproape 20 ani, situația oamenilor de aici s-a înrăutățit din cauza desființării tuturor unităților industriale, iar oamenii au început să trăiască greu. Din disperare, am început să scriu scrisori. Am luat adresa Înalt Preasfințitului Părinte Serafim de pe un calendar, am scris, iar în 2003 a început să-mi răspundă. Ne-a sponsorizat cu câteva excursii. În 2006, un grup de copii a fost invitat la Nuremberg, iar din 2013 a început acest proiect frumos, care asigură burse școlare elevilor din

Negrești. Am început cu un număr de 32 copii, iar acum, în 2021, avem 450 de copii, 30 de copii din familii defazvorizate care servesc masa la o cantină și o serie de acțiuni conexe, care se desfășoară cu ajutorul creștinilor din Germania. Au auzit de acest proiect și au decis să se implice: facem excursii, primim medicamente, haine și totul felul de ajutoare cu diverse ocazii. Anul trecut am primii 100 de tablete și laptopuri, anul acesta am primit medicamente în valoare de 34.000 euro, iar în fiecare an avem bucuria de a-l revedea pe Înaltpreasfințitul Părinte Serafim.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.