Încă o spargere în zona Bârlad! S-a furat o sumă mare de bani dintr-un seif tăiat cu flexul la Grivița!

ÎNCĂ UN JAF… La primele ore ale dimineții, un apel la 112 a pus poliția Bârlad și pe cei din Serviciul de Investigații Criminale Vaslui pe jar! „Veniți repede! S a spart un seif la stația de betoane din comuna Grivita, din care s-a furat în jur de 60.000 de lei. Acolo este punctul de lucru al SC Electricopet SRL Bârlad. Seiful a fost taiat cu flexul”, suna apelul către polițiști. Lovitura a fost dată în toiul nopții trecute! Hoții au venit foarte bine pregătiți, aceștia au luat o scară din curte, au dat o gaură în geam, pe care l-au scos și s-au dus direct la seif, ocolind scările biroului, pentru a nu fi înregistrați de camerele de supraveghere. Patronul SC Electricopet SRL Bârlad, Petru Obreja, ne-a precizat că în seif era o suma mare de bani, în jur de 60 000 de lei. Peste 20 de polițiști sunt acum la fața locului unde efectuează cercetări pentru identificarea autorilor acestui jaf.

Spargerea dată noaptea trecută la punctul de lucru din comuna Grivița, al SC Electricopet SRL din Bârlad, este cea de a 5 cincea sau a șasea, în decursul a doi ani de zile, în zona de sus a județului (zona Bârlad).

Vă reamintim că spargerile de societăți de unde se fură seifurile pline cu bani au fost relatate în cotidianul Vremea Nouă și rămase tot în cercetări de atunci și până acum. După ce sediul societății de împrumuturi CAR „Podul  Înalt” din Bârlad, de pe strada Republicii, zona Stadion, a fost spart în noaptea de 29/30 ianuarie 2019, în numai 26 de secunde și s-a furat seiful cu 13 000 de lei, în noaptea de 26/27 februarie 2019, a fost spart sediul firmei Urgent Cargus, sucursala Bârlad. Trei bărbați cagulați, care au fost filmați de camerele de supraveghere ale firmei, au intrat în vitreză în sediu și au plecat cu seiful plin cu bani. După numai câteva minute, au revenit și au luat  un sac cu pachete, în care au început să umble și să fure din ele, dar numai ce au crezut ei că sunt obiecte de valoare. Asta după ce, în 2018, la SC Vanbet SRL Sălcioara (comuna Banca) s-a furat un seif cu peste 800 000 de lei, seif aruncat de la etaj, iar hoți l-au luat în spinare și au fugit de sub nasul paznicilor de la Vanbet! Polițiștii bârlădeni au preluat imaginile de pe camerele de supraveghere, precum și imaginile camerelor de supraveghere din toate zonele unde s-au dat spargerile, dar de atunci și până acum tot cercetează și au doar un cerc de suspecți, fără nimic concret! Si iată cercul de suspecți a mai dat o lovitură, astă noapte.

Spre disperarea polițiștilor, hoții au mai dat noaptea trecută o spargere!

Patronul de la SC Electricopet SRL Bârlad (unde are firma sediul social) a alertat prin 112 poliția dis de dimineață, anunțând că din seiful de la punctul său de lucru din comuna Grivița, unde este o stație de betoane, s-au furat aproape 60 000 de lei, seiful fiind tăiat cu flexul! Jaful s-a petrecut în toiul nopții trecute, când autorii, după cum relatează Petru Obreja, au luat o scară din curte, au dat o gaură la un geam, au scos geamul și au intrat în clădire, mergând direct în camera cu seiful!

„Noi avem camere de supraveghere care dau spre scări, pentru a vedea cine urcă și coboară și ei au ocolit aceste camere. Punctul de lucru este administrat de fratele meu și astăzi dimineață când au venit la muncă, el și cu doamna care lucrează la birouri, au descoperit, intrând în zona birourilor, miros de flex și praf și au văzut dezastrul: seiful tăiat cu flexul și gol! M-au anunțat pe mine, fratele fiind extrem de speriat și eu am anunțat poliția. Acum se fac cercetări și suntem la audieri”, a spus Petru Obreja în exclusivitate pentru Vremea Nouă.

Polițiștii sunt în cercetări!

„Am fost sesizați la orele 7.45, prin 112, de către un bărbat, care ne-a indicat faptul că la sediul unei societăți comerciale din comuna Grivița s-a sustras o sumă mare d ebani. Se fac cercetări pentru furt calificat, fiind deschis un dosar penal în care, în acest moment, se derulează activități specifice pentru identificarea autorilor”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU