31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Încă un medic nou la spitalul din Bârlad

Dr. Bâgu Lucian Cristinel

BRAVO… Spitalul din Bârlad are de astăzi un medic nou. Este vorba despre  doctorul Lucian Cristinel Bâgu, medic specialist neonatolog în cadrul secției de Neonatologie, un om echilibrat, curajos, optimist și preocupat permanent de cunoaștere. Este născut în Bârlad, are 30 de ani, căsătorit, și tată a doi copii minunați. A terminat liceul la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, profilul matematică-informatică, și studiile universitare la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania Brașov. Ulterior a ales să urmeze rezidențiatul pe post cu centru de pregătire la Iași.

Noul medic a discutat cu conducerea Spitalului de Urgență “Elena Beldiman” care a realizat un scurt interviu cu el.

“Am terminat facultatea, am luat rezidențiatul și apoi a venit momentul alegerii. Cea mai mare atracție o aveam spre lucrul cu nou-născuții, deci neonatologie, dar în Brașov, unde locuiam atunci, nu aveam această opțiune, neexistând un coordonator pe un astfel de rezidențiat. Plecarea ar fi însemnat șansa mea spre o pregătire profesională excepțională în România, Maternitatea Cuza-Vodă fiind printre primele din țară.”, s-a destăinuit medicul Bâgu.

În viziunea  noului medic, un bun profesionist este acel individ din societate care înțelege că trăim în era informației și că a fi eficient și profesionist înseamnă să studiezi continuu pentru domeniul de activitate în care lucrezi, și atunci toți ar fi profesioniști la locul de activitate.

La întrebarea de ce e atât de grozav să fii neonatolog și nu altceva, domnul doctor a răspuns cu seninătate conducerii:

“În sala de nașteri principala noastra grijă este sănătatea și siguranța nou-născutului. Ne bucurăm oricând apare pe lume încă un omuleț, dar imediat după primul plâns sau inainte, daca copilul are probleme, trecem la treabă. Pentru foarte mulți oameni prima reacție în fața unui nou-născut este bucuria și pentru noi la fel, însă pentru puțin timp, pentru că apoi trebuie să ne asigurăm că avem un bebe stabil. Ador să fiu neonatolog pentru că toți începem viața aceasta prin naștere. Problemele care apar în momentul nașterii sunt vaste, prea puțini oameni cunosc munca pe care o ducem noi. Terapia intensivă neonatală nu este ușoară, dar merită. Merită să fii acolo când un nou-născut de 600-1000 de grame se naște; fără noi el nu ar avea nicio șansă la viață” a încheiat medicul Lucian Cristinel Bâgu.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here