8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică. Pacientul are 69 de ani şi e din Constanţa

- Advertisement -

Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică a coronavirusului, marţi, în Constanţa. Pacientul are 69 de ani şi nu ar fi părăsit ţara.

Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică. Secvenţierea genomului a fost făcută la Institutul Matei Balş din Capitală. Autorităţile demarează acum ancheta epidemilogică şi încearcă să afle contacţii acestuia.

Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică. Câţi oameni au fost infectaţi cu noul virus, în România

Se pare că  bărbatul din Constanţa, în vârstă de 70 de ani este al cincilea român depistat cu noua tulpină COVID din Marea Britanie, care se transmite mult mai rapid decât cea obişnuită.

„Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanța.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

DSP Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2.”, se arată într-un comunicat transmis de autorităţi.

Luni, un al patrulea caz a fost depistat cu această tulpină în Suceava. Bărbatul revenise recent din Marea Britanie.

„Când a devenit simptomatic se afla în carantină la domiciliu. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie 2021 în CPU Rădăuţi, după care a fost internat in Spitalul Orăşenesc Siret şi din 11 ianuarie în Spitalul Judeţean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie 2021. În data de 24 ianuarie 2021, pacientul se reinternează în spitalul judeţean, la secţia de Boli Infectioase unde se află şi în prezent în investigaţii şi tratament”, a mai precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă. …https://www.romaniatv.net/inca-un-roman-a-fost-depistat-cu-noua-tulpina-britanica-pacientul-are-69-de-ani-si-e-din-contstanta_5224573.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.