Încă un scandal în Sănătate! Ambulanţe folosite ilegal pentru pacienţi CU PILE,la cererea conducerii

Dezvăluirile făcute în cazul morții lui Gyuri Pascu, potrivit cărora medicul de pe ambulanță ar fi comis o serie de erori, și confirmate de directorul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF), Alis Grasu, au creat indignare printre personalul medical. Medicii au ieșit la atac și susțin că, la cererea directorului Alis Grasu și a Ministerului Sănătății, mai multe persoane înstărite și cu influență au beneficiat, pe bani negri, de transport în străinătate în ambulanță, potrivit portalului Tolo.ro.

Angajații SABIF susțin, potrivit Tolo.ro, că ”din ordinul directorului Alis Grasu, ambulanța face transporturi în străinătate pe bani negri, pentru pacienți cu pile, în general oameni bogați sau cu mare influență”.

”Este complet în afara legii să transformi ambulanța de 112 în taxi medical pentru oamenii care-și permit să-ți dea ție niște bani la negru plus să achite motorina și diurna”, spun medicii.

Aceștia mai susțin că Alis Grasu, în schimbul acestor transporturi în străinătate, se bucură de protecție din partea persoanelor privilegiate: ”Tot ce face conducerea Ambulanței în aceste zile e să arunce vina pe medic. Iar protecția de care se bucură Alis Grasu vine inclusiv din acest gen de transport privilegiat”.

În replică, după ce jurnaliștii au cerut un punct de vedere de la Ministerul Sănătății, iar Alis Grasu a fost pusă în temă în legătură cu această anchetă, directorul SABIF susține că Ministerul Sănătății știe despre aceste transporturi în afara țării cu ambulanța.

”Da, m-am uitat pe documente pentru că mi s-au cerut de la Ministerul Sănătății situația acestor transporturi. De altfel, Ministerul Sănătății știe foarte bine despre aceste transporturi, care se fac la cererea sa și cu aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență”, a declarat Alis Grasu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/medici-sabif-pacien-ii-influen-i-in-strainatate-cu-ambulan-a-pe-bani-negri-la-cererea-conducerii_1987086.html#ixzz4LfH3kUWU
Follow us: @realitatea on Twitter
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ