Incendiu devastator: un tânăr a vrut să ajute și a murit electrocutat, proprietarii s-au salvat în ultima clipă! (VIDEO)

GROAZNIC… Nenorocirea s-a produs în cursul nopții! La Vinderei, casa lui Gheorghe Ghiur, un bătrân de peste 70 de ani, a ars ca o torță, în toiul nopții! La orele 23.48 a fost făcut un apel la 112, prin care anunța că o casă din comună, de lângă biserică arde cu flăcări mari!

Până la sosirea pompierilor voluntari din Vinderei și a celor de la Detașamentul de pompieri din Bârlad, au sărit vecinii să stingă cu ce puteau, vâlvătaia. Unul dintre ei, Ionuț Manolache, un tânăr de 33 de ani, a ieșit repede din casa sa, doar cu pantalonii trași pe el și cu picioarele goale, alergând să-și ajute vecinul, care avea în casă pe fiul său, venit la țară în concediu cu familia: două fetițe gemene și soția. Numai că, atunci când a sărit gardul, care, probabil era electrificat împotriva hoților pe timp de noapte, s-a agățat în două sârme și a căzut jos, electrocutat!

A fost anunțată ambulanța, cu medic, sosită la fața locului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru cel care și-a dat viața încercând să ajute pe vecinul său, aflat în nenorocire. Între timp, fiul proprietarului casei care ardea, venit în concediu la părintele său, și-a scos, cu prețul unor arsuri teribile, soția și fiicele din casa în flăcări, precum și pe tatăl său. Ambulanța l-a transportat direct la Iași, omul având arsuri pe 25 % din suprafața corpului. Casa a ars în totalitate. Primarul comunei Vinderei, Ionuț Ghiur, care este în concediu, a fost și el anunțat imediat de producerea incendiului și acesta s-a implicat, telefonic, dirijând voluntarii spre casa unde a fost nenorocirea. Tot el a anunțat și la Delgaz Grid, să fie întrerupt curentul, lucru care s-a întâmplat foarte târziu! Dacă la 112 s-a sunat la 23.48, Delgaz Grid a întrerupt curentul abia la ora 0.12!

„Cineva trebuie sa răspundă pentru moartea lui Ionuț Manolache ,el a plecat de acasă sa ajute la stingerea incendiului și a murit electrocutat pentru niște inconștienți! Delgaz Grid trebuie sa răspundă de ce au oprit curentul după aproape 20 de minute de la primirea apelului? În aceasta seara putea sa moară oricare din cei care au vrut să ajute, dar Dumnezeu l-a luat pe Ionut. Dumnezeu sa te ierte suflet bun și săritor!”, a scris pe pagina sa de socializare primarul Ionuț Ghiur. Acesta era foarte afectat de moartea tânărului salvator, care se afla pe lista sa de consilieri locali, cu care va candida la viitoarele alegeri locale.

„În această noapte, pompierii din cadrul Detașamentului de Bârlad au intervenit cu trei autospeciale, o ambulanță tip B2 și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Vinderei, comuna Vinderei. La momentul apelului, nu se știa nimic despre doi adulți și doi copii minori. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin violent pe aproape întreaga suprafață a locuinței, în apropierea gardului fiind găsită o persoană de sex masculin în stare de inconștiență, electrocutată. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță de la SAJ Vaslui, substația Bârlad. Persoana care s-a electrocutat (aproximativ 35 ani) a fost declarată decedată de către echipajul SAJ. Între timp, au fost găsite și cele patru persoane despre care inițial nu se știa nimic. Tatăl copiilor (43 ani) a fost transportat de catre echipajul EPA la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal <<Elena Beldiman>> Bârlad, acesta fiind diagnosticat cu arsuri de gradul II si III pe membrele inferioare, superioare si spate – fără afectarea căilor respiratorii și o plagă tăiată la nivelul încheieturi mâiniii stângi. Au ars: locuința în totalitate, bunurile de uz casnic si mobilierul, diverse documente și produse textile. Au fost salvate o magazie lemne, un atelier de tâmplărie, o locuință învecinată și un adăpost pentru animale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui conductor electric deteriorat. La intervenție au participat și polițiștii din localitate. Cercetările privind circumstanțele și cauzele producerii decesului sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
NICIUN COMENTARIU