Încep din nou protestele la Penitenciarul Iași? Un deținut a intrat deja în refuz de hrană după ce le-a spus rudelor că este terorizat de conducere!

Un deținut din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași a anunțat că a intrat în refuz de hrană. Rudele lui Iulian Petronel Costea susțin că acesta este maltratat în pușcăria din Copou. Individul a fost condamnat recent la peste 10 ani de temniță, pentru tentativă de omor calificat

Un ieșean care a fost condamnat pentru tentativă de omor protestează în spatele gratiilor. Rudele lui Iulian Petronel Costea, zis „Tomfă”, au anunțat că bărbatul de 35 de ani a intrat în refuz de hrană de pe 1 octombrie 2020. Motivul ar consta în faptul că acesta nu ar beneficia de condiții proprii în spatele gratiilor. Mai exact, familia ieșeanului susține că acesta nu beneficiază de îngrijirea medicală necesară.

„Mă numesc Elena C . și sunt soția deținutului Iulian Petronel C., aflat în detenție la Penitenciarul Iași. Soțul meu se află în refuz de hrană din data de 1 octombrie 2020 deoarece, în mod sistematic, conducerea Penitenciarului îi încalcă atât drepturile prevăzute în Constituție, cât și cele europene prevăzute în Drepturile Omului. Acesta nu primește asistență medicală conform normelor în vigoare, fiind lăsat să zacă fără ca nimeni să îi acorde asistența necesară. Deși s-au făcut sesizări către ANP, Ministerul Justiției, Avocatul Poporului, APADOR-CH și alte instituții care apără drepturile omului, momentan, nu am primit niciun răspuns, fapt pentru care am apelat la această metodă pentru a face cunoscută povestea”, a spus soția deținutului.

Ce au spus reprezentanții Penitenciarului Iași

Contactați telefonic de reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași au afirmat că nu pot face publică informația conform căreia Iulian Petronel Costea s-ar afla în refuz de hrană.

„Nu vă pot confirma sau infirma această informație. Însă pot să vă spun că, în astfel de cazuri, după refuzul a 3 mese, persoana privată de libertate este ținută zilnic sub observație de către medicul unității. În eventualitatea în care deținutul nu renunță la această formă de protest și starea lui se agravează, el poate fi transportat la o unitate medicală”, a declarat ieri Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

Iulian Petronel Costea, condamnat pentru tentativă de omor

Procesul lui Iulian Petronel Costea a început în urmă cu mai bine de un an. La final, acesta a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare, pentru tentativă de omor calificat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ